MILA IZDAJU NAJBLIŽI SARADNICI: DPS puca po šavovima, Đukanoviću izmiče tlo pod nogama

Autor:

Svet

07.09.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cepa se DPS, Milu Đukanoviću poslušnost otkazuju i doskora najverniji saradnici.

Foto: E stock/Tviter
Milo Đukanović, Milica Pejanović Đurišić

Kako saznaje Srpski telegraf, na sednici Glavnog odbora Đukanovićeve partije u petak uveče u Podgorici pale su teške reči i stranka se praktično podelila na dve frakcije.

Izvor našeg lista, sagovornik koji je prisustvovao sastanku, kaže da na sednici nije bilo nimalo prijatno.

- Sukob je kulminirao kad su se posvađali Milo Đukanović, koji je predsedavao, i visoka funkcionerka DPS Milica Pejanović Đurišić. Ona je, inače, godinama bila njegova bliska saradnica, ali ovog puta je došlo do ozbiljne prepirke ko je kriv za težak izborni poraz - priča naš sagovornik.

 

 

 

DOBRA SUGESTIJA

Kako kaže naš izvor, Milica je sugerisala da bi bilo najbolje da se Đukanović povuče s mesta predsednika DPS jer bi, kako ona smatra, tako možda i mogao da se postigne dogovor s nekom opozicionom partijom oko formiranja vlasti.

Mitinguju uz Tompsonove pesme

Na društvenim mrežama objavljen je snimak sa Cetinja na kojem okupljeni na takozvanom patriotskom skupu (skup podrške Milu Đukanoviću) pevaju pesmu "Bojna Čavoglave", kontroverznog hrvatskog izvođača Marka Perkovića Tompsona. Ta pesma je, podsetimo, otvoreno ustaška i usmerena protiv Srba.

Na Cetinju je u četvrtak, 3. septembra, održan patriotski skup, s kojeg su građani pozvani da dođu u nedelju u Podgoricu na okupljanje na Trgu nezavisnosti.

Tompson je u žižu javnosti devedesetih godina dospeo upravo zbog pesme "Bojna Čavoglave", koju na koncertima počinje ustaškim pozdravom "Za dom spremni".

- Njen predlog bio je da na mesto predsednika dođe Igor Lukšić, s obzirom na to da on jedini nije kompromitovan u stranci. Na to je Milo pobesneo, izvređao je Milicu, rekao da mu sad svi zabijaju nož u leđa i da je nezamislivo da tako nešto prođe. Nije bio blag ni prema Lukšiću. Zamerio je i Milici i njemu da su tokom izborne noći samoinicijativno davali objave da je pobedila demokratija i da je narod rekao svoje. Očigledno je da se u DPS sve raspada - konstatuje naš sagovornik.

Crnogorski mediji: Kad brod počne da tone, svako gleda da spase glavu

Da je sve bilo ovako, svedoči i zvanično saopštenje, po kojem na sednici Glavnog odbora DPS nije dogovoren vanredni kongres partije, ali je ta tema pominjana u diskusijama visokih funkcionera. Istaknuto je da se ubrzo moraju sazvati sednice opštinskih odbora stranke, pišu podgoričke Vijesti.

- Veliki broj članova Glavnog odbora DPS insistirao je na vanrednom kongresu. Tražili su da taj skup bude održan najkasnije do kraja septembra, međutim, Đukanović i oni koji ga podržavaju oglušili su se o taj zahtev, verovatno svesni da su trenutno u manjini - ocenjuju analitičari u Podgorici.

Đukanović mora u zatvor

Biznismen Duško Knežević, dugogodišnji saradnik Mila Đukanovića, za kojim je predsednik Crne Gore raspisao poternicu, optužio je Mila da je počinio krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

U saopštenju Kneževićevog advokata Zdravka Ðukanovića navodi se da je Ðukanović u periodu od 30. avgusta do 4. septembra u više navrata pozivao da se silom promene rezultati parlamentarnih izbora iako je, kako se dodaje, deklarativno priznao poraz DPS na izborima.

Vijesti navode da su se pojavile spekulacije o mogućem odlasku Mila Đukanovića sa čela stranke, ali i dodaju da za te navode nije bilo moguće dobiti potvrdu.

TRAŽE IZLAZ

Da je raskol u DPS realna opcija, potvrđuju i crnogorski mediji. Takođe, Srpski telegraf pisao je pre nekoliko dana o tome da se Milovi tajkuni uveliko javljaju da svedoče protiv njega i vrha DPS kako bi sačuvali svoje bogatstvo.

- Kad brod počne da tone, svako gleda da spase glavu. Tako je bilo svuda, pa je tako i u Crnoj Gori. Ljudi za koje je Milo Đukanović mislio da su mu najodaniji prvi će se okrenuti, i već su se okrenuli, protiv njega. Nije tu reč samo o ljudima iz DPS, već i o biznismenima koji su godinama gomilali novac zahvaljujući šurovanju s političkim vrhom države, a pre svega, samim Đukanovićem - stoji u jednom od tekstova kojima su ovih dana preplavljeni crnogorski mediji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading