Bahatost DPS se nakon poraza sve više ogoljava: Izvršnoj direktorki “Plantaža” otpremnina 250.000 evra?

Autor: in4s.net, Republika

Svet

06.09.2020

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvršna direktora "Plantaža" Verica Maraš ima menadžerski ugovor sa kompanijom koji joj garantuje da će u slučaju da bude smijenjena prije isteka mandata dobiti 24 svoje bruto zarade, što bi imajući u vidu visinu njene zvanične zarade, iznosilo 250 hiljada evra, saznaju "Vijesti".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

Iz kompanije, odnosno njene ovlašćene PR agencija, nijesu odgovorili na pitanje da navedu šta piše u menadžerskom ugovoru i koliki novac bi Maraševa dobila u slučaju da bude smenjena pre isteka mandata.

"Vijesti" su 1. septembra pitale i kada je direktorica Maraš potpisala ovaj ugovor, ko je sa njom potpisao ugovor, koliko još traje njen mandat na čelu "Plantaža", kao i da li i ostali članovi menadžmenta imaju takve ili slične ugovore i koliko ih ima takve i slične ugovore.

Maraševa je izvršna direktorica "Plantaža" od 2008. godine, a prije toga je 17 godina bila finansijski direktor ove kompanije. Novi petogodišnji mandat je dobila u martu 2018. godine, od Odbora direktora kojim predsjedava Veselin Vukotić. Protiv njenog novog mandata tada je glasao član borda Đorđije Rajković.

Podsećamo, portal in4s.net je pisao o enormnoj zaradi gospođe Maraš čija su mesečna primanja iznosila 7.000 evra u trenucima kada se Crna Gora zbog pandemije koronavirusa suočava sa ekonomskom krizom. Nakon toga odbor direktora ovog preduzeća doneo je odluku da smanji njenu zaradu za 2020. godinu sa osam na četiri prosečne mesečne zarade u kompaniji. To znači da joj je plata smanjena na 3.000 evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading