Istorijski momenat: MILO PRIZNAO PORAZ! "Izborni rezultat je neuspeh, ne možemo da formiramo većinu"

Autor: Tanjug, Republika

Svet

05.09.2020

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demokratska partija socijalista spremna je da bezuslovno podrži svaku vladu koja će nastaviti da razvija ključne vrednosti i ostvaruje nacionalne interese Crne Gore, zaključeno je sinoć na sednici Glavnog odbora.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MATIĆ
Milo Đukanović

Na sednici su razmatrani rezultati izbora i ocenjeno je da je DPS i dalje ubjedljivo najjača politička snaga u Crnoj Gori, prenose Vijesti.

 - Međutim, polazeći od okolnosti da ne možemo formirati poslaničku većinu a time i novu vladu s dosadašnjim koalicionim partnerima, izborni rezultat predstavlja neuspeh. Uprkos tome, naša partija i svi pojedinci koji su učestvovali u kreiranju državne politike u prethodnim decenijama mogu biti ponosni na ono što su ključne vrednosti koje smo ostvarili: izgradnja građanske države i multietničkog demokratskog društva, poštovanje antifašističkih tekovina i trasiranje evropskog puta zemlje - navedeno je u saopštenju.

 

 

Istaknuto je da je DPS spremna da bezuslovno podrži svaku vladu koja će nastaviti da razvija t vrednosti i ostvaruje nacionalne interese Crne Gore.

DPS je na izborima sama osvojila 30 mandata, a sa tradicionalnim koalicionim partnerima 38, što nije dovoljno za formiranje vlade. Koaliciji “Za budućnost Crne Gore” pripalo je 27 mandata, savezu „Mir je naša nacija“ 10, a koaliciji „Crno na bijelo“ četiri mandata. Ova tri opoziciona bloka zajedno imaju većinu od 41 mandata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading