NOLE JE MENTALNA GROMADA: Đoković se osmi put vratio sa IVICE AMBISA - evo protiv koga je sve Srbin preokrenuo 0:2!

Autor:

Sport

02.09.2023

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jednom je pokazao da mu nema ravnog.

NOLE JE MENTALNA GROMADA: Đoković se osmi put vratio sa IVICE AMBISA - evo protiv koga je sve Srbin preokrenuo 0:2!

Foto: www.profimedia.rs

Srpski teniser Novak Đoković se plasirao u osminu finala US Opena, nakon što je u epskom meču, savladao sunarodnika Lasla Đerea sa 3:2, po setovima 4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3.

Igrao je Đere kao u transu, publika u Njujorku je mogla da uživa u prelepim potezima, a delovalo je posle dva seta da će se Noletov pohod na 24. grend slem titulu završiti u trećem kolu.

A onda, kao i sedam puta do sada, sledi potpuni preokret, kakav samo Đoković može da izvede. Zaigrao je mnogo bolje, nije odustajao, i posle gotovo četiri sata igre uspeo da stigne do plasmana u narednu rundu.

Pre Đerea, sedmorica tenisera su iskusila kako je to voditi 2:0 protiv Noleta, a zatim izgubiti. Prvi takav preokret je Srbin napravio davne 2005. godine, kada je savladan Giljermo Garsija Lopez (3:6, 3:6, 7:6, 7:6, 6:4), u prvom kolu Vimbldona.

Sledeći je "stradao" Rodžer Federer, u polufinalu US Opena, kada se Novak u spektakularnom meču vratio i na kraju upisao pobedu protiv velikog rivala (6;7, 4:6, 6:3, 6:2, 7:5).

Usledilo je još nekoliko povrataka na gren slem turnirima, protiv Andreasa Sepija 2012. godine na Rolan Garosu, protiv Kevina Andersona na Vimbldonu, 2016. godine, a zatim je usledila istorija na turniru u Parizu, pre dve godine.

Novak je do titule na Rolan Garosu 2021. stigao posle dva preokreta od 0:2. Prvo se "iz mrtvih" vratio protiv Lorenca Musetija, a zatim je isto ponovio u finalu protiv Stefanosa Cicipasa. Poslednji koji je ovu bol iskusio pre Đerea je bio Janik Siner, kog je Nole savladao u četvrtfinalu prošlogodišnjem Vimbldona, iako je gubio sa 2:0.

Svima je jasno da je Novak mentalno najjači teniser u istoriji, možda i sportista u istoriji, ali ovaj podatak je za svako divljenje, i još jednom pokazuje da nema toga što Novak ne može.

Podsetimo, u osmini finala će Đoković igrati protiv Hrvata Borne Goje, koji je u trećem kolu pobedio Jirija Veselog sa 3:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading