NOLE DELIO KROMPIRE U NJUJORKU! Đoković SAMLEO Francuza i BRUTALNO krenuo po rekordni 24. grend slem! (VIDEO)

Autor:

Sport

29.08.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo US Opena, pošto je savladao Aleksandrea Milera iz Francuske rezultatom 3:0 (6:0, 6:2, 6:3)

NOLE DELIO KROMPIRE U NJUJORKU! Đoković SAMLEO Francuza i BRUTALNO krenuo po rekordni 24. grend slem! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Posle jednogodišnjeg odsustva i suspenzije zbog nevakcinacije protiv korone, vratio se Nole na čuveni Flešing Medouz i već na startu poslednjeg grend slema u sezoni pokazao da je maksimalno spreman za napad na četvrti pehar u Njujorku.

Francuz je bio „lak zalogaj“ za Srbina, kome su u prilog išli i rezultati s ostalih mečeva, obzirom da su prvog dana sa Đokovićevog puta „sklonjene“ potencijalne mine poput Danca Runea ili Kanađanina Ožea-Alijasima, pa mu je meč s Milerom poslužio kao zagrevanje pred mnogo jače izazove.

Koliko se uželeo igranja na US Openu, Nole je pokazao u prvom setu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Već na startu meča Novak Đoković je oduzeo servis rivalu, koji mu je omogućio da mnogo sigurnije uđe u njegov nastavak. Posle sigurnog poentiranja, još jednom je „nokautirao“ francuskog tenisera i vođstvom od 4:0 rutinski priveo posao kraju u prvom setu, napravivši i treći uzastopni brejk, za samo 23 minuta i maksimalnih 6:0!

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Gde je stao u prošlom, Novak je nastavio i u drugom setu, napravivši odmah brejk na otvaranju ovog perioda. Tek u devetom gemu, indisponirani Miler je uspeo da „probije led“, posle osam uzastopnih Đokovićevih poena.

Njegova radost trajala je kratko, jer je već u naredna dva, Srbin ponovo stigao do drugog brejka i ubedljivih 4:1, uspeo je Francuz da se trgne i odgovori ribrejkom smanjivši na 4:2, ali je usledio isti od strane Novaka za 5:2 i servis za 2:0 i set od prolaska u drugo kolo.

Mučio se Nole u trećem setu, da bi na vreme u sedmom gemu „slomio“ Milera i dođe do prednosti, koju je posle samo pretvorio u pobedu i ulazak u drugo kolo.

Za plasman u šesnaestinu finala, Đoković će igrati protiv Bernabea Zapate Miraljesa, koji je savladao Britanca Itana Kvina s 3:0.

Kako je meč tekao, pročitajte u nastavku teksta.

Novak Đoković - Aleksandre Miler 3:0

(6:0, 6:2, 6:3)

Tok meča
Treći set

6:3 - Gotovo je, Đoković je u drugom kolu US Opena. Novim brejkom, Srbin je ostvario sigurnu pobedu.

5:3 - Siguran je Nole na svoj servis, gem ga deli od pobede.

4:3 Brejk pravi Novak u najboljem trenutku! Mučio se Miler, što je srpski as iskrostio, krenuo u napad i "slomio" Francuza. Najbolji teniser ikada je na dva gema od drugog kola, gde ga čeka Španac Zapata Miraljes.

3:3 - Sa samo jednim izgubljenim poenom, Đoković dolazi do trećeg gema u, možda i poslednjem setu.

Foto: Tanjug/AP

 

3:2 - Bez izgubljenog poena, Miler stiže do vođstva.

2:2 - Pretio je Miler u ovom gemu, iako je Novak imao 40:0, stigao do 40:30, da bi se Đoković uozbiljio i izjednačio rezultat.

1:2 - Probudio se Aleksandre Miler, ali kasno... Njegov drugi osvojeni gem sa nulom, izgleda mnogo samouvereniji Francuz.

Foto: Tanjug/AP

 

1:1 - Ne dozvoljava Novak bilo kakvo iznenađenje i sigurno realizuje svoj servis.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

0:1 - Sa nulom Miler osvaja svog gem i prvi put u meču Francuz ima vođstvo, iako je sva tri puta on servirao na otvaranju setova.

Počeo je treći set.

 

 

Drugi set

 

 

6:2 - U svom stilu, najbolji teniser svih vremena stiže do 2:0 u setovima i sada ga samo još jedan deli od megdana sa Špancem Bernabe Zapata Miraljesom.

5:2 - To kao da je razljutilo Novaka, koji je već u sledećem gemu uzvratio na isti način, ponovo smo videli ribrejk, ali ovog puta na Đokovićevoj strani. Sada će srpski as servirati za osvajanje drugog seta.

4:2 - RIBREJK! Vraća Miler izgubljeno, njegov prvi brejk u ovom meču, niko na stadionu "Artur Eš" ne veruje šta se dogodilo.

4:1 - NOVI BREJK! Đoković ponovo oduzima servis Mileru i grabi ka pobedi u Njujorku, posle jednogodišnjeg odsustva. A, tek je prošlo 45 minuta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

3:1 - Radost Francuza kratko je trajala, pošto je već u narednom Novak Đoković posle 40:15 iskoristio gem loptu i povećao prednost.

2:1 - Slavi Miler kao da je osvojio set, što je uspeo da osvoji sa nulom prvi gem u meču!!!

2:0 - Uz manje poteškoće, ali bez problema, novim asom Đoković dolazi do ukupno 8:0 kada se računa i prvi set.

1:0 - Opet ista slika i opet brejk na startu drugog seta! Novak grabi sigurno ka trijumfu!

Bračni par Obama, Barak i Mišel, svim srcem navijaju za srpskog asa.

 

 

Počeo je drugi set, servisom Milera.

Prvi set

6:0 - Za samo 23 minuta počišćen je Francuz, nijedan gem nije prepustio Đoković nemoćnom Aleksandreu Mileru.

5:0 - Kako igra samo Nole!!! Srbin je napravio treći uzastopni brejk, imao je dve brejk prilike kod rezultata 40:15 i prvu sproveo u delo za nedostižnih pet razlike!

 

 

4:0 - Izgledalo je da će ponovo Miler ostati na nuli, ali je Novak duplom greškom omogućio da bar jednom poentira. Međutim, novim vinerom posle 40:15, Đoković je savršeno završio i ovaj gem.

3:0 - DUPLI BREJK ima Novak! Nastavlja da blista srpski as, preciznim udarcima stekao je vođstvo od 40:15. Francuz se prvi put izvukao i smanjio na 30.40, ali drugi put nije mogao, te je Đoković poslao Aleksandera u jednu, a lopticu u drugu stranu!

Foto: www.profimedia.rs

 

 

2:0 - Ekspresno Novak overava stečenu prednost i sa tri brza poena, usledio je servis koji mu je doneo drugi gem u meču i potvrdu brejka! Sa "nulom" je "ošišao" Milera.

1:0 - SJAJNO! BREJK! Odmah Nole oduzima servis Mileru, dugo je odolevao Francuz, spasio je prvu brejk loptu, ali ne i drugu. Posle đusa, Đoković je stigao do prednosti, a potom i naterao Aleksandrea da izbaci lopticu u aut!!!! Fenomenalno!!!

Meč je počeo!

UVOD

05.01 - Dočekali su navijači ovacijama Novaka po izlasku na teren, nije ga bilo godinu dana, pa su se u Njujorku uželeli Đokovićevih magija. 

 

 

04.56 - Na teren je izašao Aleksandre Miler, a evo i najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića!!! Rivali su na terenu!!! Francuz je izabrao da servira.

04.26 - Na red je došao meč Đoković-Miler, čiji se početak očekuje za nekih 15 do 20 minuta.

 

 

04.19 - Gotov je duel Amerikanke i Nemice, posle dva sata i 51 minut, Koko Gof je slavila s 2:1, protiv Laure Zigemund, u trećem setu 6:4. Uskoro na teren "Artur Eš" stadiona izlaze Novak Đoković i Aleksandre Miler.

04.09 - Neverovatno! Umesto da završi meč, Amerikanka je izgubila dva gema zaredom, Zigemund je smanjila na 5:3 i sada servira za četvrti poen u odlučujućem setu! Nastade drama, koju niko nije očekivao!

Ubedljivih 5:1 ima Kori Gof u trećem setu, kraj je konačno na vidiku.

03.42 - Privodi meč kraju Amerikanka Gof, vodi 3:0 u trećem odlučujućem setu, drugi je dobila 6:2, pa će uskoro i najbolji teniser ikada izaći na megdan Francuzu, s kojim se nikad nije sastajo u karijeri.

 

 

03.00 - Kori Gof pravi dvostruki brejk protiv Nemice Zigemund i ima ubedljivih 4:1, sve smo bliži trećem setu, što znači da će Novak i Aleksandre Miler na teren ne pre 03.50.

02.50 - Podsetimo, mada to i vrapci na grani znaju, Đoković je apsolutni rekorder sa 23 grend slem titule i ima jednu više od Rafaela Nadala, a čak tri od penzionisanog Švajcarca Rodžera Federera.

Ukoliko podigne pehar u Njujorku, pomeriće granicu i pobeći Špancu na dva pehara više, sa četiri najveća turnira. Treba podsetiti da Rafa od osvojenog Australijan opena, na početku godine, nije odigrao nijedan turnir, a danas je potvrdio da i neće.

02.45 - Neće po svoj prilici Nole i Francuz još na teren, jer je početkom drugog perioda Amerikanka Gof brejknula Nemicu i ako ovako nastavi, gledaćemo treći odlučujući set. Na tribini njihovog duela, nalazi se i legendarna skijašica Lindzi Von.

 

 

02.30 - Meč Đokovića i Milera će početi posle duela ženskog singla u kome igraju Laura Zigemund iz Nemačke i domaća ljubimica Kori Koko Gof. Trenutno iskusnija Nemica vodi protiv američke tinejdžerke s 1:0 u setovima, pošto je prvi rešila u svoju korist rezultatom 6:3. Dakle, Nole i Aleksandre neće na teren pre tri časa.

02.22 - Novak je osvajao US Open tri puta. Trijumfovao je srpski as 2011, 2015. i 2018. godine, dok je poslednji put igrao finale 2021. u kome je poražen od Rusa Danila Medvedeva s 0:3 (4:6, 4:6, 4:6).

Foto: Tanjug/AP

 

02.18 - Sa druge strane, Aleksandre Miler je u očajnoj formi i od Vimbldona nije prošao prvo kolo ni na jednom turniru. Ispadao je u Gštadu, Hamburgu, San Marinu, Sinsinatiju, a u Njujork stiže posle poraza u Vinston Sejlemu od Francuza Benžamana Bonzija s’ 0:2.

01.50 - Đoković je na Flešing Medouz stigao posle osvojenog Mastersa u Sinsinatiju, jer je prošle nedelje u epskom finalu preokretom savladao najvećeg rivala Karlosa Alkaraza iz Španije s 2:1. Ujedno, bio je to 39. pehar sa turnira iz ATP serije 1.000 za Novaka, koji je napravio sjajnu uvertiru pred takmičenje na US Openu.

01.40 - Podsetimo se šta su rivali rekli jedan o drugom.

Najbolji teniser ikada je pre ovog meča imao reči hvale za svog rivala:

- Tražite od mene nešto lepo da kažem nešto lepo o mom protivniku? Zgodan je, ipak, to nije dovoljno – bio je razpoložen za šalu Đoković.

Ni Francuz nije štedeo pohvale o rekorderu po broju grend slem trofeja:

- Mislim da me Novak ne poznaje, ali možda je video neke fotke i mislio da sam lep. On je čovek koji je osvojio najviše titula na ATP Masters 1.000, grend slemovima. Za sada je najveći igrač u istoriji tenisa, ako gledate karijeru. Svi znaju Đokovićevu igru, teško je reći nešto loše o njoj, ali daću sve od sebe - istakao je Miler.

01.30 - Dobro došli na Republikin lajv blog meča prvog kola US Opena, između Novaka Đokovića i Aleksandrea Milera iz Francuske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading