LASLO POKOSIO FAVORITA: Đere preslišao Amerikanca na startu US Opena!

Autor:

Sport

28.08.2023

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan početak turnira za srpskog asa.

LASLO POKOSIO FAVORITA: Đere preslišao Amerikanca na startu US Opena!

Foto: Tanjug/AP

Laslo Đere u finalu

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u drugo kolo US Opena!

On je na startu poslednjeg grend slem turnira u godini pobedio domaćeg igrača Brendona Nakašimu.

Đere je ubedljivo slavio rezultatom 3:0 (7:5, 6:4, 6:4), posle dva sata i 22 minuta igre.

Iako je Laslo bolje plasiran na ATP listi, a čak je u Njujorku postavljen i za 32. nosioca, ovaj rezultat je iznenađujuć, pošto je Nakašima važio za favorita. Primera radi, u kladionicama je kvota na Brendonovu pobedu bila dosta manja, 1,45 naspram 2,75 na trijumf Đerea.

Prvi do brejka na meču stigao je Nakašima, u trećem gemu uvodnog seta, ali je Đere odmah potom napravio ribrejk. U nastavku seta su obojica čuvala svoj servis, sve do 11. gema, kada je Laslo uzeo brejk, a potom ga je potvrdio u narednom gemu i poveo je u setovima.

Drugi set je počeo kao iz snova za srpskog asa, pošto je odmah oduzeo servis Amerikancu. Tu prednost je Laslo čuvao do osmog gema, kada je dopustio Brendonu da poravna na 4:4, ali je odmah zatim opet napravio brejk, da bi potom u desetom gemu okončao set.

U trećem setu je viđen samo jedan brejk, a napravio ga je Đere u petom gemu, što je bilo dovoljno da ostvari konačnu pobedu.

Đere će se u drugom kolu sastati sa boljim iz duela dvojice kvalifikanata, Japanca Šoa Šimabukura i Uga Gastona iz Francuske, dok bi nakon toga u šesnaestini finala mogao da ukrsti koplja sa Novakom Đokovićem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading