GRČKA U SUZAMA: Veliki favorit već ISPAO sa US Opena!

Autor:

Sport

28.08.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivan poraz u prvoj rundi ovog turnira.

GRČKA U SUZAMA: Veliki favorit već ISPAO sa US Opena!

Foto: Tanjug/AP

Teniski teren na US Openu

Španska teniserka Rebeka Masarova izborila je plasman u drugo kolo ovogodišnjeg US Opena, pošto je startu gren slema šokirala sve i savladala osmu nositeljku, Mariju Sakari, rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Ništa nije nagoveštavalo ovaj ishod nakon što je Sakari stigla do velikih 4:1 u prvom setu. Činilo se da će Grkinja bez problema privesti taj deo igre u svoju korist, ali je usledio veliki preokret. 

Masarova je vratila brejk, zatim i spasila brejk loptu, a onda je još jednom oduzela servis svojoj rivalki i stigla do prednosti (6:4).

I u drugom setu smo videli veliku borbu. Nije bilo brejkova u prvih šest gemova, teniserke su bez problema dolazile do gemova na svoj servis, a onda je Sakari još jednom popustila. Masarova je došla do 4:3, a zatim sa dva sigurna servis gema i do iznenađujuće pobede i plasmana u narednu fazu.

Još nekoliko mečeva u ženskoj konkurenciji je završeno, a dalje su, između ostalih, prošle i Karolina Muhova, Viktorija Azarenka i Belinda Benčić.

Takođe, porazom Sakarijeve, Grčka je ostala samo još na Stefanosu Cicipasu, u koga polažu velike nade da bi mogao da stigne do završnice ovog gren slema.

U drugom kolu, Špankinja će se sastati sa pobednicom duela u kom se sastaju Ana Karolina Šmidlova iz Slovačke, odnosno Katerina Baindl, teniserka iz Ukrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading