NADAL ZAHTEVA, ORGANIZATORI IZVRŠAVAJU! Skandal uoči Rolan Garosa!

Autor:

Sport

26.05.2024

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac je živa legenda turnira sa čak 14 titula.

NADAL ZAHTEVA, ORGANIZATORI IZVRŠAVAJU! Skandal uoči Rolan Garosa!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Španski teniser, Rafael Nadal, koji će po svemu sudeći odigrati svoj poslednji Rolan Garos ove godine, uživa poseban tretman u Parizu. Organizatori su spremni da na njegov zahtev menjaju satnicu mečeva, što svedoči o njegovom uticaju i poštovanju koje uživa na ovom turniru.

Duel sa Aleksandrom Zverevom će biti pomeren, a prema saznanjima francuskog "L'Ekipa", prvobitno planirani noćni termin u ponedeljak neće biti održan. Nadal je zatražio da se meč odigra po danu, iznoseći svoje preferencije za igru na šljaci, posebno ističući razlike između dnevnog i noćnog tenisa.

- Nisam ljubitelj noćnih termina na šljaci, vrlo sam jasan povodom toga. Ne volim da igram na šljaci kada je mrak jer je tada veća vlažnost, loptica je sporija i može biti teško za igranje pogotovo ako je hladno. Mislim da postoji velika razlika kada se na šljaci tenis igra danju i noću - reči su Španca pre nekoliko godina.

Iako bi organizatori mogli da ostvare značajne prihode od marketinga i TV prava ukoliko bi ovaj meč bio održan u kasnijem terminu, odlučeno je da se izađe u susret Nadalu. Kao živoj legendi turnira, koja je osvajala Rolan Garos čak 14 puta, ovo će verovatno biti poslednje učešće Nadala na drugom grend slemu sezone, te je odlučeno da se poštuje njegova želja.

Sa 37 godina, Rafael Nadal se takmiči kao 276. na ATP listi, što ga je dovelo do teškog žreba na ovom turniru. U prvom kolu je odmah izvučen protivnik kao što je Aleksandar Zverev, što samo dodatno naglašava izazove sa kojima se Nadal suočava na ovogodišnjem Rolan Garosu.



Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading