NE ZNAM ŠTA SE DEŠAVA SA NOVAKOM: Amerikanac zabrinut za Đokovića, njegove reči odjekuju pred Rolan Garos

Autor:

Sport

24.05.2024

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikada u poslednjih 15-16 godina nije imao tako užasne rezultate, kaže Sem Kveri.

NE ZNAM ŠTA SE DEŠAVA SA NOVAKOM: Amerikanac zabrinut za Đokovića, njegove reči odjekuju pred Rolan Garos

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković igra sezonu za zaborav! Srpski as igra danas u polufinalu ATP 250 turnira u Ženevi protiv češkog tenisera Tomaša Mahača, trenutno 44. teniserom na planeti, i ako slavi proći će u svoje prvo finale ove sezone. Tek krajem maja i to na ATP turniru najniže kategorije.

Naime, Nole je na egzibicionom Junajted kupu na početku 2024. stigao do četvrtfinala, na Australijan openu do polufinala, a na mastersu u Indijan Velsu samo do trećeg kola. U Majamiju nije igrao, dok je na mastersu u Monte Karlu domet bilo polufinale, a u Rimu opet samo treće kolu, pošto je prethodno preskočio masters u Madridu. Baš zbog svega ovoga Novak je došao u Ženevu kako bi probao da uhvati ritam za izazove na Rolan Garosu kako bi pokušao da odbrani titulu i 2.000 ATP bodova, ali i da pomeri granicu na 25 osvojenih grend slemova.

Međutim, postavlja se pitanje koliko će Đokovićbiti sposoban za eksploziju jer je evidentno da igra znatno ispod svog nivoa i sa puno oscilacija. Njegovi najveći fanovi su ubeđeni da on može da "klikne" i da zablista, iako je preključe napunio 37 godina. Međutim, stručnjaci ne dele to mišljenje a među njima je i nekadašnji teniser Sem Kveri.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sem Kveri

- Ne znam šta se dešava sa Đokovićem. Gledao sam meč protiv Čileanca Alehandra Tabila, izgledao je kao da se nije trudio. Nije bio mentalno u meču - rekao je Kveri u podkastu kod nekadašnje teniske šampionke Rene Stabs.

Amerikanac je uveren da bi Novak mogao da zaigra bolje na Rolan Garosu, veruje u Srbina, ali upozorava da novi debakl sada već nije iznenađenje.

- Verujem da može da se sabere mentalno i da zaigra bolje. Međutim, Novak nikada nije izgledao gore pred Rolan Garos. Nikada u poslednjih 15-16 godina nije imao tako užasne rezultate. Zato čak ne bih bio iznenađen da rano izgubi. Od nekog igrača kao što je Tabilo - dodao je Kveri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading