ZVALI SU ME DA IGRAM ZA SRBIJU ALI... Kristina Mladenović svesno OSTALALA BEZ SRPSKOG PASOŠA

Autor:

Sport

21.05.2024

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponosna sam na svoje korene, u srcu sam Srpkinja, kaže francuska teniserka.

ZVALI SU ME DA IGRAM ZA SRBIJU ALI... Kristina Mladenović svesno OSTALALA BEZ SRPSKOG PASOŠA

Foto: Tanjug/AP

Francuska teniserka Kristina Mladenović, koja je nedavno dobila vajld-kard za nastup na Rolan Garosu, potiče iz sportske porodice sa bogatom tradicijom. Njeni roditelji, Dženita i Dragan Mladenović, su bili uspešni sportisti u svojim disciplinama - majka je bila profesionalna odbojkašica, dok je otac bio rukometaš u bivšoj Jugoslaviji. Porodica Mladenović je tokom rata emigrirala u Francusku, gde je Kristina rođena i gde je započela svoju tenisku karijeru.

Iako Kristina Mladenović ističe svoje srpsko poreklo s ponosom, ona je dvojno državljanstvo Francuske i Srbije, mada ne poseduje srpski pasoš jer ga nije obnovila. U jednom intervjuu, istakla je da se oseća kao Francuskinja u glavi, ali kao Srpkinja u srcu.

- Ja sam dvojne nacionalnosti, nemam srpski pasoš jer ga nisam obnovila. Zvali su me Srbi, ali se nikada nije postavljalo pitanje da li ću igrati za Srbiju. Ponosna sam na svoje korene, ali sam rođena u Francuskoj i nikada nisam živela ni u bivšoj Jugoslaviji. Tata je postao naturalizovani Francuz. U glavi sam Francuskinja, dok sam u srcu Srpkinja - rekla je Mladenovićeva.

Pored sportskih dostignuća, Kristina Mladenović je privukla pažnju javnosti i svojim gestovima van terena. Prošle godine na Rolan Garosu, izazvala je oduševljenje u Srbiji kada se pojavila u patikama sa motivima Hrama Svetog Save i Ajfelovog tornja, što je bio simboličan gest koji je pokazao njenu vezu sa obe zemlje i kulturama.

 

 


Uprkos svojim sportskim uspesima, Kristina Mladenović je uspela da zadrži privatni život daleko od javnosti, čime je pokazala svoju posvećenost teniskoj karijeri i očuvanju lične intimnosti. Ipak, poznato je da je Mladenovićeva bila u vezi sa austrijskim teniserom Dominikom Timom, a njihova veza je privukla pažnju javnosti zbog njihove posvećenosti sportskim karijerama i javnog skrivanja detalja o njihovom emotivnom životu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Ema

21.05.2024 11:55

Apsolutno nebitna I ona I ono sto je izjavila.