NARDI U SUZAMA POSLE POBEDE NAD ĐOKOVIĆEM! Siner ga TRENIRAO! Evo šta kaže Noletov "DŽELAT"!

Autor:

Sport

12.03.2024

05:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je glavno lice u svetu tenisa.

NARDI U SUZAMA POSLE POBEDE NAD ĐOKOVIĆEM! Siner ga TRENIRAO! Evo šta kaže Noletov "DŽELAT"!

Foto: printscreen/x.com

Srpski teniser Novak Đoković izgubio je od Luke Nardija u trećem kolu Indijan Velsa sa 1:2 u setovima (4:6, 6:3, 3:6). Težak i neočekivan poraz u ranoj fazi takmičenja, nije bio nešto čemu su se ljubitelji tenisa iz naše zemlje nadali. 

Posle meča, Luka Nardi nije mogao da poveruje šta se upravo dogodilo - nije shvatao i dalje da je pobedio čoveka na kog se ugledao čitav život. 

- Nemam pravi odgovor, ovo je pravo čudo - ludo, potpuno ludo! Pre meča, niko me nije znao. Ja sam igrač izvan top 100, a danas pobeđujem Novaka Đokovića - ludo! - rekao je Nardi u neverici. 

 

 

Potom ga je voditelj upitao da li mu slučajno Janik Siner, trenutno teniser koji najmanje odgovara Novaku, pomaže, na šta je Italijan potvrdno odgovorio. 

- Da naravno, mnogo mi Janik pomaže, dobro treniramo i veoma sam zadovoljan uspehom - dovršio je Italijan. 

Novak Đoković na Indijan Velsu

Prvi reket sveta je poslednji put na Indijan Velsu učestvovao 2019. godine, kada je na iznenađenje svih ljubitelja "belog sporta" izgubio od Nemca Filipa Kolšrajbera u trećoj rundi sa 2:0 (4-6, 4-6) u setovima. 

Ipak, i pored pređašnjeg neuspeha, Novak je, sa Rodžerom Federerom, najuspešniji teniser na ovom takmičenju. Trenutno je rekorder u čak pet kategorija. 

Zanimljivo je da Đoković i Švajcarac dele čak tri dostignuća. Zajedno su rekorderi po broju osvojenih trofeja na Indijan Velsu (po pet), kao i igrači sa najviše uzastopnih titula (po tri).

Tu je i priznanje za najviše uzastopnih finala (po tri), a samom Novaku pripadaju i laskavi uspesi poput najviše uzastopno pobeđenih mečeva (19), najvećeg procenta pobeda  (84.75%) i najbržeg trijumfa u finalu - protiv Miloša Raonića 2016. godine. Tada je Srbin praktično počistio Kanađanina sa terena sa 2:0 (6-2, 6-0) u setovima.

Novak Đoković je prvi put do finala došao 2007. godine, kada je izgubio od ljutitog rivala, Rafaela Nadala sa 2:0 u setovima. Ipak, Nole nije morao dugo da čeka na prvu titulu, jer već sledeće godine dolazi do trofeja u tesnom finalu protiv Mardija Fiša.

Od tada, pa do danas, prvi reket sveta je rušio velika imena svetskog tenisa na ovom prestižnom turniru serije 1000, poput već pomenutog Španca, ali i Rodžera Federera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading