NOVAK PRVI PUT PROGOVORIO U INDIJAN VELSU: Majka mi je davala mleko, dok je ON osvajao turnir

Autor:

Sport

07.03.2024

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković prvo veliko finale odigrao na turniru na kojem sada kreće po šestu titulu.

NOVAK PRVI PUT PROGOVORIO U INDIJAN VELSU: Majka mi je davala mleko, dok je ON osvajao turnir

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković napada šestu titulu na mastersu u Indijan Velsu! Najbolji teniser sveta osvojio je ukupno 40 mastersa, 24 grend slema i igrao nebrojeno finala, a istorija je htela da upravo turnir u kalifornijskoj pustinji ostane ispisan zlatnom slovima kao prvo veliko finale koje je igrao i to protiv Rafaela Nadala sa kojim ima najduže rivalstvo u tenisu.

Naime, srpski as je te 2007. godine prvi put stigao do finale nekog od velikih turnira, ali je Španac bio bolji sa 6:2, 7:5. Interesantno, trofeje Noletu i Rafi uručio je proslavljeni nemački as Boris Beker, koji je od 2013. do 2016. bio Đokovićev prvi trener. Tada je Novak prvi put imao priliku da se obrati publici posle nekog turnira, a to je uradio veoma emotivnim rečima koje se i danas prepričavaju na pomen njega, Indijan Velsa i Bekera.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Nadal, Beker i Đoković posle finala Indijan Velsa 2007.

- Pre svega, moram da kažem da sam veoma uzbuđen što je ovo moj prvi veliki govor. Ne mogu da opišem osećaj i velika je čast dobiti trofej od velike legende Borisa Bekera. Znate, kada sam bio mali i kada mi je majka davala mleko, gledao sam Borisa kako osvaja Vimbldon, a sada mi daje trofej - rekao je tada Đoković u šaljivom tonu i uz osmeh.

Podsetimo, Novak je zajedno sa Bekerom osvojio 25 trofeja za tri godine, pa je Nemac uz Marijana Vajdu njegov najuspešniji trener. U međuvremenu je Nole nastavio da gazi, dok je Boris zapao u velike probleme, pre svega finansijske, bankrotirao je, a čak je završio i u zatvoru zbog finansijskih malverzacija kada je pokušao da prikrije novac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading