ĐOKOVIĆEV "DŽELAT" URADIO NEŠTO ŠTO JE MALO IGRAČA USPELO! Cicipas mu GLEDA U LEĐA!

Autor:

Sport

03.03.2024

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki uspeh za Australijanca.

ĐOKOVIĆEV "DŽELAT" URADIO NEŠTO ŠTO JE MALO IGRAČA USPELO! Cicipas mu GLEDA U LEĐA!

Foto: Tanjug/AP

Malo je igrača koji se trenutno nalaze u boljoj formi na ATP turu nego Aleks de Minor. Mladi Australijanac je to potvrdio osvajanjem turnira u Akapulku (500), čime je sačuvao svoje mesto u top 10 i tako ostavio Stefanosa Cicipasa iza sebe, sa 50 poena manje. 

Pobedom nad  Kasperom Rudom u finalu takmičenja u Meksiku sa 6:4, 6:4, odbranio je prošlogodišnji trofej, i tako postao tek četvrti igrač u istoriji koji je na ovom takmčenju uspeo da zaredom osvoji ovaj turnir. Poslednji igrač kome je ovo pošlo za rukom, bio je već sada legendarni David Fererer, davne 2012. godine. 

Foto: www.profimedia.rs

Aleks de Minor

Ključni brejk u prvom setu De Minor je napravio u trećem gemu, dok je u drugom slavio nakon preokreta.

Rud je poveo sa 2:0, ali je do kraja popularni „demon“ preokrenuo i slavio sa 6:4.

Podsetimo, on je na početku ove godine savladao Novaka Đokovića u meču Junajted kupa sa reprezentacijom Australije. Tada je od najboljeg srpskog i svetskog tenisera bio jači, ali i Novak je imao svoje probleme sa malim povredama. I pored toga, veliki je podvig pobediti igrača na samom listu ATP liste, i to sa impresivnih 2:0 u setovima (6:4; 6:4).

Sjajno je otvorio sezonu De Minor i očekuje se da će se do kraja boriti za plasman na Završni masters u Torinu. Ipak, teško da će ga tada očekivati roviti Novak u eventualnom susretu, već dobro poznata zver teniskog sveta, koja godinama hara i posećuje noćne more svih aktivnih, ali i penzionisanih igrača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading