KECMANOVIĆ SE SPREMA ZA ALKARAZA PO ROKIJEVOM RECEPTU! Vidim sebe u TOP10!

Autor:

Sport

20.01.2024

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Neće biti lako sa Alkarazom, fantastičan je"

KECMANOVIĆ SE SPREMA ZA ALKARAZA PO ROKIJEVOM RECEPTU! Vidim sebe u TOP10!

Foto: Starsport

Miomir Kecmanović

Miomir Kecmanović će u osmini finala Australijan opena odmeriti snage sa Karlosom Alkarazom. Poznato je koliko Španac preti da preuzme prvo mesto od Novaka na ATP listi, ali na tom putu može da ga zaustavi Miša. Meč je na programu u ponedeljak.

Srbin je pobedio dvojicu nosilaca u prethodna dva kola, prvo Jana-Lenarda Štrufa (Nemačka), pa Tomija Pola (Amerika), obojicu posle pet setova.

- Dobro se osećam, želim da igram mečeve u pet setova, da vidim koliko sam spreman. Imaću sada malo vremena za odmor, presrećan sam, prošao sam u drugu nedelju turnira, počeo je Kecmanović.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Miomir Kecmanović

Sa Karlosom je odigrao samo jedna meč, u martu 2022. godine u Majamiju i tada ga je baš namučio. Igrala su se tri seta, a Španac je slavio tek posle taj-brejka.

- Neće biti lako sa Alkarazom, fantastičan je. Igrali smo pre dve godine, od tada se nismo susretali. Uradio je mnogo toga i neće biti lako, moram da igram na svom najboljem nivou, videćemo šta će biti. Karlos je agresivan i to je razlog zašto osvaja poene, kad je teško i neizvesno, on ide po poene, napada i toga moram da se pazim. Igraću slobodno i probaću sve, nastavio je Miša.

U meču protiv Pola je u četvrtom setu spasao dve meč lopte, pa onda dobio set u taj-brejku (9:7), pa je u petom završio posao sa 6:0.

- Iako je bilo gusto, imao je meč lopte, ali sam dao sve od sebe do kraja, nisam hteo da razmišljam šta bi bilo kad bi bilo. Pogledala me je sreća da izvučem. Peti set sam nastavio čvrsto, on je pao, iskoristio sam to. Tokom celog meča sam imao osećaj da sam imao mnogo prilika na njegov servis, bilo je neizvesno, igralo se, nisam uspevao da prelomim, strašno me to nerviralo tokom celog susreta. Na kraju se dobro završilo, konstatovao je Kecmanović.

Miomir je trenutno 60. igrač sveta. Najbolji rang imao je u januaru prošle godine kada je bio na 27. mestu.

- Glavna stvar mi je što jako puno želim, što sam gladan da se vratim tamo gde sam bio i da napravim nešto, dosta vremena sam proveo oko 30-40-50 mesta, dosta mi je. Hoću ili da probijem, da odem do kraja, dokle mogu. Nema poente, ako već mogu, da se zadovoljim ovim gde sam. To me gura napred, rekao je Kecmanović i potom na pitanje da li vidi sebe u TOP10 na svetu odgovorio kratko i jasno: "Da".

S obzirom na to kakve je partije pružio, na dva meča u kojima je spasavao meč lopte i da je pokazao neverovatnu mentalnu snagu pitali su ga i da li po tome sebe više podseća na Rokija iz čuvenog filma sa Silvesterom Staloneom u glavnoj ulozi ili Džona Meklejna iz "Umri muški" kog je tumačio Brus Vilis.

- Ako ćemo tako, onda biram Rokija. On uvek na kraju dobije, autsajder je, treba mi baš to u narednom kolu u ponedeljak, zaključio je 60. teniser sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading