ŠELTON IZBEGAO "SPUŠTANJE SLUŠALICE"! Nole poslao novu PORUKU američkom PROVOKATORU!

Autor:

Sport

19.01.2024

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuz Adrijan Manarino priredio iznenađenje eliminisavši mladog Amerikanca.

ŠELTON IZBEGAO "SPUŠTANJE SLUŠALICE"! Nole poslao novu PORUKU američkom PROVOKATORU!

Foto: screenshot twiter

Mnogi su mislili da će Novak Đoković u četvrtfinalu ukrstiti rekete protiv Bena Šeltona u "reprizi" polufinala US opena, ali do toga u osmini finala Australijan opena ipak neće doći.

Najveći "krivac" za to je Francuz Adrijan Manarino koji je posle pet setova eliminisao 16. tenisera sveta, pa će srpski as u borbi za mesto među osam najboljih igrati protiv rivala kojeg je dobio u sva četiri prethodna međusobna okršaja.

S druge strane, prvi reket ATP liste je rutinski "počistio" Argentinca Tomasa Martina Ečeverija u tri seta (6:3, 6:3, 7:6).

Foto: Tanjug/AP

Ben Šelton

Tokom konferencije za medije, Nole je, između ostalog, prokomentarisao i ponašanje mlađih igrača, gde je spomenuo i Šeltona, koji je čak 15 godina mlađi od njega.

- Idem u tom smeru koji sam odabrao. Ne možete da se svima sviđate, kako pričate, kako se ponašate, svi smo različiti. Sve dok je nivo samopouzdanja Šeltona na tom nivou, ne zanima me. Kada mladi igrač izađe na teren i veruje u sebe, to mi se sviđa. Ali, postoji i linija prihvatljivog ponašanja. Ali ako se pređe, počinje da nervira. Uvek da poštuju starije i da veruju u sebe - rekao je Novak.

Podsetimo, najbolji teniser svih vremena u Melburnu juri rekordnu 11. titulu na "omiljenom turniru", a ukupno 25. Grend slem u blistavoj karijeri.

Australijan open 2024

Prvi ovogodišnji grend slem turnir počeo je u nedelju, 14. januara, a završiće se 28. januara, kada će biti odigrana finala u muškom singlu, odnosno ženskom dublu.

Srbija u Melburnu ima samo jednu žensku predstavnicu, a to je Aleksandra Krunić, pošto su Olga Danilović i Natalija Stevanović ispale u kvalifikacijama, kao što je bio slučaj i sa Hamadom Međedovićem u muškoj konkurenciji. Međutim, u muškom singlu Srbiju predstavljaju Novak Đoković, Laslo Đere, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović. Što se dublova tiče, svi koji igraju singl, osim Noleta, oprobaće se i u konkurenciji parova, a pored njih tu je i dubl specijalista Nikola Ćaćić.

Titulu na Australijan openu u muškom singlu brani neprikosnoveni Novak Đoković, koji je turnir u Melburnu osvajao već deset puta, a prošle godine je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa. Sa druge strane, u ženskoj konkurenciji je prethodne sezone pehar osvojila Arina Sabalenka, koja je u borbi za trofej savladala Elenu Ribakinu.

Ovogodišnji Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 52,3 miliona američkih dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading