NOVAK DOBIO RIVALA U OSMINI FINALA! Đoković će za ČETVRTFINALE AO igrati protiv NJEGA!

Autor:

Sport

19.01.2024

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznat je naredni rival svetskog broja jedan.

NOVAK DOBIO RIVALA U OSMINI FINALA! Đoković će za ČETVRTFINALE AO igrati protiv NJEGA!

Foto: www.profimedia.rs

Najbolji svetski teniser Novak Đoković igraće u osmini finala Australijan opena protiv Adrijana Manarina iz Francuske.

Trenutno 19. igrač ATP liste je u maratonskom okršaju, koji je rešavan u pet setova, priredio malo iznenađenje i eliminisao favorizovanog Amerikanca Bena Šeltona rezultatom 3:2 (7:6, 1:6, 6:7, 6:3, 6:4).

Iako su mnogi videli mladog američkog tenisera na megdanu Noletu i još jedno "spuštanje slušalice" Đokovića Šeltonu, Manarino se potrudio da "pokvari" očekivani scenario žreba i izbori odlazak na megdan srpskom asu.

Foto: Tanjug/AP

Adrijan Manarino

Koliko je dramatičan bio meč, svedoči činjenica da je dva seta rešavao taj-brejk, ali je po jedan pripao obojici tenisera.

Pošto je uvodni deo igre Francuz dobio sa 7:6 (7:4), Ben se razbesneo i deklasirao Manarina u drugom s 1:6. Usledio je novi taj-brejk, gde je ovog puta Amerikanac zablistao i stigao do preokreta 6:7 (2:7), ali je već naredni Adrijan dobio sa 6:3 i uveo meč u odlučujući peti set.

Ipak, dvostrukim brejkom načinjenim u petom (3:2) i sedmom gemu (5:2), francuski teniser je stekao nedostižnu prednost, a potom odservirao za prolazak u 4. kolo gde ga je već čekao Novak Đoković, koji je ranije s 3:0 eliminisao Tomasa Martina Ečeverija iz Argentine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ben Šelton

Treba reći da su Nole i Manarino dosad u karijeri četiri puta odmerili snage i sve pobede je upisao srpski as: poslednju na Mastersu u Sinsinatiju 2018. godine posle preokreta 2:1 (4:6, 6:2, 6:1).

Prethodno u četvrtfinalu Kvinsa iste sezone (6:2, 6:1), u njihovom drugom okršaju odigranom 2017. slavio je Novak na Vimbldonu 3:0 (6:2, 7:6, 6:4), dok je prvi njihov meč viđen godinu dana ranije takođe na londonskoj travi i isti je rezultat bio (6:4, 6:3, 7:6).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading