SVAKI DAN SE ČUJU: Kirjos otkrio o čemu pričaju on i Novak!

Autor: P. Z.

Sport

17.01.2024

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je kristalno jasno da vode zanimljive konverzacije.

SVAKI DAN SE ČUJU: Kirjos otkrio o čemu pričaju on i Novak!

Foto: Tanjug/AP

Australijski teniser Nik Kirjos je zbog povrede morao da propusti ovogodišnji Australijan open, ali se u Melburnu našao u drugoj ulozi, pošto "tezgari" kao komentator na "Eurosportu".

Između ostalog, prenosio je i meč prvog kola u kom je Novak Đoković teže nego što se očekivalo pobedio mladog Hrvata Dina Prižmića.

Odigrao je prekjuče neverovatan volej i ja sam ga odmah upitao odakle mu takvi potezi. Rekao sam mu da nije to imao protiv mene u finalu Vimbldona 2022, a on mi je rekao da nije jer je od mene to i uzeo. Kunem vam se Bogom, to je rekao. Pričamo maltene svaki dan - rekao je Kirjos.

Otkrio je potom Australijanac i kako izgleda njihova svakodnevna komunikacija.

- Šaljemo jedan drugome "mimove" sa interneta. Naš odnos je u početku bio problematičan, ali stvari su se sada promenile - dodao je Nik.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nik Kirjos i Novak Đoković

Podsetimo, Đoković i Kirjos su bili u veoma lošim odnosima, ali su se stvari okrenule za 180 stepeni tokom torture koju je Nole doživeo u Australiji pre dve godine, kada je na kraju i deportovan. Njemu je tada Nik bio jedna od najvećih podrški i počeli su da gaje prijateljstvo.

Nole će u drugom kolu Australijan opena igrati protiv domaćeg tenisera Alekseja Popirina.

Australijan open 2024

Prvi ovogodišnji grend slem turnir počeo je u nedelju, 14. januara, a završiće se 28. januara, kada će biti odigrana finala u muškom singlu, odnosno ženskom dublu.

Što se singla tiče, Srbiji su u Melburnu ostala samo dva predstavnika, a to su Novak Đoković i Miomir Kecmanović.

Takmičenje su u prvom kolu završili Dušan Lajović, Laslo Đere i Aleksandra Krunić, dok kroz kvalifikacije nisu uspeli da prođu Hamad Međedović, Olga Danilović i Natalija Stevanović.

Sa druge strane, u konkurenciji parova oprobaće se specijalista za dubl Nikola Ćaćić, kao i svi koji su se našli u glavnom žrebu singlova, osim Noleta, a to su Lajović, Đere, Kecmanović i Krunićeva.

Titulu na Australijan openu u muškom singlu brani neprikosnoveni Novak Đoković, koji je turnir u Melburnu osvajao već deset puta, a prošle godine je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa. Sa druge strane, u ženskoj konkurenciji je prethodne sezone pehar osvojila Arina Sabalenka, koja je u borbi za trofej savladala Elenu Ribakinu.

Ovogodišnji Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 52,3 miliona američkih dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading