NIŠTA NIJE ALARMANTNO: Lajović smiren posle eliminacije sa Australijan opena!

Autor: P. Z.

Sport

16.01.2024

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duciju poraz nije pao previše teško.

NIŠTA NIJE ALARMANTNO: Lajović smiren posle eliminacije sa Australijan opena!

Foto: Tanjug/AP

Dušan Lajović

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kolo Australijan opena, pošto je na startu turnira poražen od Đulija Zepijerija.

Realno, loše sam igrao ceo meč pogotovo na riternu. Iskreno, bilo mi je teško da uđem u reli na njegovom servisu. Mislim da je to i napravilo razliku. Video sam šansu u meču i u žrebu, ali sa druge strane igrao je dobro. Lako se kvalifikovao. U ovakvim uslovima nisam uspeo da uđem u onaj deo meča gde mogu da napravim. Uglavnom on dominira u jedan-dva udarca na početku relija. U retkim situacijama kada se otvaralo, uspevao sam da dođem do šansi. Sunce je išlo direktno u oči. Morao sam da korigujem servis i nisam uspeo da uđem u peti. Mislim da bi bilo drugačije. Najviše me boli što sam izgubio na početku, jer osečam da igram dobro. Šest-sedam meseci sam igrao na visokom nivou. Eto, opet u prvom kolu. Moram da se fokusiram na druge stvari - rekao je Duci posle meča.

Upitan je potom šta je trebalo bolje da uradi.

Taktički ne znam, ali trebalo je da bolje riterniram na drugi servis. Mislim da sam uzeo manje od 50 odsto poena na drugi servis. To je bila od bitnih stavki. Prvi servis kad odservira, tu nema mnogo šansi, ali na drugi servis sam loše igrao.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Dušan Lajović

Šta dalje?

- Ne vidim da su potrebne neke radikalne stvari ili promene. Na dobrom sam putu u zadnjih osam-devet meseci. Prošle godine sam imao dobro, otvorilo se na nekoliko mesta. Bio sam solidan u Adelejdu, dobio Kokinakisa, koji je tamo standardno dobar, a protiv Lehečke je bio potpuno drugačiji sport. Dobio me je, a on je posle osvojio turnir. Stvari su tu blizu, samo treba istrajati u tome. Ne verujem da je ovo nešto alarmantno. Prošle godine sam imao neortodoksnu situaciju sa boginjama. Rolan Garos zbog toga nisam uspeo da spremim, Vimbldon sam otkazao. Nadam se da ove godine neću imati neprevdiđene bolesti. Osećao sam se dobro. Izanaliziraću kada se odmori glava.

Na kraju se osvrnuo na završnicu Dejvis kupa koja je odigrana krajem prošle godine, uz konstataciju da je Srbiji jako malo falilo da po drugi put podigne "Salataru".

- Igram još dubl ovde sa Bublikom, tu nikad ne znaš šta će biti (smeh). Inače, do Dejvis kupa nemam ništa. Odradićemo pripreme na šljaci. Bio je težak poraz za ceo tim u Malagi. Svi smo bili naštelovani da uradimo sve, da odemo do kraja. Nažalost nismo. Svi smo osećali da smo jako blizu, ali to je tenis. Sad igramo kvalifikacioni meč ili kako god, protiv Slovačke na šljaci. Videćemo kako će to biti. Igraćemo svi sem Noleta, što je razumljivo. Predugačka je sezona i previše obaveza, to je neki realan scenario. Videčemo kada se - zaključio je Lajović.

Australijan open 2024

Prvi ovogodišnji grend slem turnir počeo je u nedelju, 14. januara, a završiće se 28. januara, kada će biti odigrana finala u muškom singlu, odnosno ženskom dublu.

Što se singla tiče, Srbiji su u Melburnu ostala samo dva predstavnika, a to su Novak Đoković i Miomir Kecmanović.

Takmičenje su u prvom kolu završili Dušan Lajović, Laslo Đere i Aleksandra Krunić, dok kroz kvalifikacije nisu uspeli da prođu Hamad Međedović, Olga Danilović i Natalija Stevanović.

Sa druge strane, u konkurenciji parova oprobaće se specijalista za dubl Nikola Ćaćić, kao i svi koji su se našli u glavnom žrebu singlova, osim Noleta, a to su Lajović, Đere, Kecmanović i Krunićeva.

Titulu na Australijan openu u muškom singlu brani neprikosnoveni Novak Đoković, koji je turnir u Melburnu osvajao već deset puta, a prošle godine je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa. Sa druge strane, u ženskoj konkurenciji je prethodne sezone pehar osvojila Arina Sabalenka, koja je u borbi za trofej savladala Elenu Ribakinu.

Ovogodišnji Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 52,3 miliona američkih dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading