PROVUKAO SE KROZ IGLENE UŠI: Nosilac gubio 2:0 u setovima, pa na kraju slavio! Ostali favoriti gaze u Melburnu!

Autor: P. Z.

Sport

16.01.2024

06:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema iznenađenja na Australijan openu.

PROVUKAO SE KROZ IGLENE UŠI: Nosilac gubio 2:0 u setovima, pa na kraju slavio! Ostali favoriti gaze u Melburnu!

Foto: Tanjug/AP

Roman Safiuljin i Talon Grikspor

Utorak je poslednji dan kada su na programu mečevi prvog kola Australijan opena, a u muškom singlu za sada nije bilo iznenađenja.

Na teren je u prvih nekoliko sati programa izašlo petorica nosilaca i svi su ostvarili pobede.

Kasper Rud je sa ubedljivih 3:0 (6:1, 6:3, 6:1) savladao Alberta Ramosa-Vinjolasa, Jirži Lehečka je rezultatom 3:0 (6:3, 6:2, 6:3) rutinirao Bernabea Zapatu Miraljesa, a Kameron Nori je bez muke srušio Huana Pabla Variljasa sa 3:0 (6:4, 6:4, 6:2).

Grigor Dimitrov je izgubio jedan set u pobedi nad Martonom Fučovičem od 3:1 (4:6, 6:3, 7:6, 6:2), a najviše muke imao je Talon Grikspor koji je posle velikog preokreta rezultatom 3:2 (2:6, 3:6, 7:6, 6:4, 7:5) savladao Romana Safiuljina.

Prema tome, Nikolas Jari je i dalje jedini nosilac koji je ispao u prvom kolu turnira u Melburnu.

Australijan open 2024

Prvi ovogodišnji grend slem turnir počeo je u nedelju, 14. januara, a završiće se 28. januara, kada će biti odigrana finala u muškom singlu, odnosno ženskom dublu.

Srbija u Melburnu ima samo jednu žensku predstavnicu, a to je Aleksandra Krunić, pošto su Olga Danilović i Natalija Stevanović ispale u kvalifikacijama, kao što je bio slučaj i sa Hamadom Međedovićem u muškoj konkurenciji.

Što se muškog singla tiče, Srbiju su predstavljali Novak Đoković, Laslo Đere, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović, ali su sada već u konkurenciji ostali samo Nole i Miša.

Svi pomenuti, osim Noleta, oprobaće se i u konkurenciji parova, a pored njih tu je i dubl specijalista Nikola Ćaćić.

Titulu na Australijan openu u muškom singlu brani neprikosnoveni Novak Đoković, koji je turnir u Melburnu osvajao već deset puta, a prošle godine je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa. Sa druge strane, u ženskoj konkurenciji je prethodne sezone pehar osvojila Arina Sabalenka, koja je u borbi za trofej savladala Elenu Ribakinu.

Ovogodišnji Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 52,3 miliona američkih dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading