ENDI MAREJ: Voleo bih da igram protiv Novaka Đokovića na Australijan openu!

Autor: P. Z.

Sport

11.01.2024

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanac ima želju da u trećem kolu ukrsti rekete sa srpskim asom.

ENDI MAREJ: Voleo bih da igram protiv Novaka Đokovića na Australijan openu!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković i Endi Marej

Britanski teniser Endi Marej petostruki je finalista Australijan opena, ali nikada nije uspeo da osvoji titulu u Melburnu.

Teško će Endi i ove godine doći do titule, pošto je daleko od svojih najboljih dana, a pritom bi u trećem kolu protivnik mogao da mu bude najveći teniser svih vremena i najuspešniji čovek u istoriji Australijan opena - Novak Đoković.

Bio sam svestan da smo u istom delu žreba, ali da se prvo nadam da ću da dođem do trećeg kola. Nisam bio baš najbolji na grend slemovima poslednjih nekoliko godina, tako da ću da budem koncentrisan na taj prvi meč. Svakako da bih voleo da imam tu priliku da igram protiv Novaka, ako je moguće - rekao je Marej ubrzo nakon što je obavljen žreb za turnir u Melburnu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Endi Marej

Endijev put do trećeg kola neće biti nimalo lak, pošto već na startu igra protiv 30. nosioca Tomasa Martina Ečeverija, a u drugom bi ga sačekali Janik Hanfman ili višestruki grend slem polufinalista Gael Monfis.

Inače, iskusni 36- godišnji Marej je u Melburn stigao kao 44. teniser planete, zbog čega se nije našao među nosiocima.

Britanac je u Australiji čak pet puta stizao do velikog finala, ali nijednom nije uspeo da osvoji pehar. Prvi put ga je u borbi za trofej porazio Rodžer Federer, 2010. godine, a onda je u četiri finala gubio od Novaka Đokovića (2011, 2013, 2015, 2016).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading