"DA, ŽELIM DA PROMENIM VERU": Novakova majka DIJANA POREKLOM JE HRVATICA! Ovo je prevagnulo da uzme PRAVOSLAVLJE! Umalo da je nazovu SRBIJANKA!

Autor: M. M.

Sport

08.01.2024

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krstila se u manastiru Žiča.

"DA, ŽELIM DA PROMENIM VERU": Novakova majka DIJANA POREKLOM JE HRVATICA! Ovo je prevagnulo da uzme PRAVOSLAVLJE! Umalo da je nazovu SRBIJANKA!

Foto: Starsport

Dijana i Novak Đoković

Dijana Đoković, majka najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića, poreklom je iz Hrvatske i to nije tajna. Nakon što je sa Srđanom dobila sina Marka odlučila je da promeni veru, a krštenje je obavljeno u manastiru Žiča.

Bilo je to nakon udaje za Srđana Đokovića, a na inicijativu njegove porodice. 

- Moji roditelji jesu katolici, ali su ih partija i komunizam vaspitavali. Izjašnjavali su se kao Jugosloveni. Mene nisu učili odmalena da ja verujem u Boga, niti smo slavili Uskrs ili Božić. Onda to nisam mogla ni na svoju detu da prenesem, jer ni ja nisam imala, biću iskrena. U Srđanovoj porodici opet nisu isto bili kršteni, jer nisu smeli - ispričala je svojevremeno Dijana Đoković, a potom dodala:

- Pokojna Srđanova majka Stanka, koja je imala jako tešku bolest - rak kostiju, pred kraj života je rekla da bi volela da krsti decu pre nego što umre. I ja sam se pitala kako da se krstim, kada su moji poreklom katolici. Nisam bila krštena u katoličkoj crkvi, ali poreklo vučem, iako sam odrasla i živim u Srbiji ceo život.

U početku nije bila zainteresovana za krštenje, međutim...

- Što su oni mene više pristiskali, ja sam bila sve dalje od te odluke. E onda su me pustili. Kada sam rodila Marka, tada se u meni nešto samo preokrenulo. I rekla sam 'Da, ja želim da se krstim i želim da krstim moju decu'. I tako smo odlučili da se svi krstimo u maju 1992. u Žiči i to u staroj crkvi. U jednom momentu mi prilazi sveštenik i sad ja treba da kažem svoje ime. Kada sam izgovorila Dijana, on me onako pogleda i kaže ne može, nije pravoslavno, već rimokatoličko. Vrteo se tri kruga oko oltara i vrati se i pita šta da radimo. Opet se prošeta tri kruga oko oltara i ja se setim da kod katolika postoji kršteno i građansko ime. I kažem mu mogu li da zadržim moje ime, volim ga, a vi meni dajte crkveno ime. I on pristane. Pogledam krajičkom oka Srđana, vidim da mu radi mozak 360 na sat, a u sebi se molim da nije samo Srbijanka, jer je on meni, dok smo se zabavljali, rekao kakva Dijana, ja ću tebe da preksrtim u Srbijanka. A ja sam imala i razrednu u Nišu koja se tako zvala i bila je onako oštra. Da bi on u jednom momentu rekao Milica i ja sam odmah rekla - može! Tako da je meni kršteno ime Milica i mi smo se venčali kao Srđan i Milica Đoković - dodala je majka najboljeg srpskog sportiste tokom gostovanja u emisiji "Dok anđeli spavaju".

Podsećamo, Dijana Đoković rođena je u hrvatskoj porodici Žagar, a njen otac Zdenko i danas živi u Beogradu. On se razveo od Dijanine majke, oženio drugom suprugom i distancirao od Đokovića. Dijana Đoković krivila je Zdenka za razvod njenih roditelja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading