JOŠ SRAMNIH OPTUŽBI NA NOVAKOV RAČUN! "OVO MU JE MRLJA U KARIJERI!" Australijanac veruje da se Đoković FOLIRAO i ISKORIŠĆAVAO pravila!

Autor:

Sport

03.01.2024

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad li će da mu se "skinu sa grbače"?

JOŠ SRAMNIH OPTUŽBI NA NOVAKOV RAČUN! "OVO MU JE MRLJA U KARIJERI!" Australijanac veruje da se Đoković FOLIRAO i ISKORIŠĆAVAO pravila!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Australijski teniser Aleks de Minor slavio je protiv Novaka Đokovića na Junajted kupu sa 2:0 (6:4, 6:4), a za taj rezultat je najzaslužnija povreda Noletove desne ruke, bez koje bi svakako bilo drugačije.

Ono što je još više razljutilo navijače iz Srbije je neprijatna scena koju je svetski broj jedan doživeo. Naime, Novak je imao određenih problema sa zglobom, ali ovog puta problem nije bio njemu, već je Đoković zatražio lekarsku pomoćali usled nove povrede. Potom je usledio šok. Sudija je odbio da dozvoli lekarski tajmaut. Arbitar je procenio da je srpski teniser zakasnio sa zahtevom za pauzu, iako ju je želeo još prethodni gem. 

O situaciji koja je razbesnela sve navijače i igrače Srbije govorio je nakon meča Novak.

Tražio sam medicinski tajm-aut, ali je on rekao da ne mogu da ga dobijem. Možete da dobijete pauzu samo ako povreda već postoji, objasnio mi je. Nisam razumeo šta to znači. Rekao je da sam mu rekao da se popravlja, pa da zbog toga ne misli da treba da dobijem medicinski tajm-aut. Rekao sam da se popravlja pre meča, ali kada je meč počeo juče i posebno danas se pogoršalo, pa mi je bio potreban tretman. Nije želeo da mi da medicinsku pomoć. To je sve, više od toga ne mogu da kažem - pojasnio je Đoković.

Kao i uvek, "zle duše" koriste svaki kiks najboljeg na svetu da upute kritike na njegov račun, a sada su one stigle i od bivšeg tenisera Džona Alegzandera koji smatra da bi pravilo korišćenja medicinskog tajm-auta trebalo da se zaoštri.

Mislim da kada igrači tako rutinski iskorišćavaju ova pravila i tako ih očigledno strateški koriste da bi imali taktičku prednost nad svojim protivnikom, ova pravila treba malo više pogledati - rekao je Alegzander za ABC Tennis Podcast.

Alegzander kaže da je Đokovićevo korišćenje medicinskih tajm-auta tokom karijere bacilo senku na njegova dostignuća.

Tajm-auti za povrede - ako postoji mrlja u njegovoj celoj karijeri, to je način na koji je, po mišljenju mnogih ljudi, strateški koristio tajm-aute za povrede - rekao je bivši osmi teniser sveta.

Naveo je i primer Đokovićevog "kvarnog" ponašanja.

Posle gubitka drugog seta, uzmite tajm-aut za povredu da bi vam masirali zglob nekih pet minuta, poremetili koncentraciju protivnika, možda da protivniku uđu u glavu misli 'možda će on predati, ja sam gotov za danas'. Onda se podiže, dobija narednih pet gemova, dobija taj treći set sa 6-1 (protiv Lehečke, prim.aut) - ispričao je Australijanac pa dodao:

- U ovom trenutku moram da kažem da se slažem sa mnogim mojim prijateljima koji kažu da ako ne vide krv ne veruju da je došlo do povrede.

Alegzander je dodao da bi Đoković mogao da profitira u tome što je pod znakom pitanja zbog povrede pred prvi Australijan open i prvi veliki meč u godini.

- Ulazi na Australijan open kao i prošle godine, pod oblakom povreda, možda mu je to psihološki potrebno da bi dao sve od sebe, završio je bivši teniser.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading