NADAL ŠOKIRAO JAVNOST! Nema šanse da se TO desi!

Autor:

Sport

29.12.2023

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser se vraća na teren posle gotovo jednogodišnjeg odustva.

NADAL ŠOKIRAO JAVNOST! Nema šanse da se TO desi!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Nije bilo Rafaela Nadala na teniskoj pozornici, još od Australijan opena početkom godine na izmaku.

Maltene punih godinu dana Španac nije odigrao nijedan meč, zbog operacije kuka, pa se oglasio da je razmišljao i o penzionisanju ali je na kraju ipak rešio da proba sudbinu. Već naredne nedelje "bik sa Majorke" nastupiće u Brizbejnu, međutim, za razliku od prethodnih sezona, bez prevelikih očekivanja.

– Nemam šanse za titulu – rekao je Rafa i nastavio:

– Nemoguće je u ovom trenutku razmišljati o osvajanju turnira. Ono što je moguće, to je da uživam u kambeku. Zaista ne očekujem mnogo, godinu dana nisam bio na terenu.

Njemu će Brizbejn biti "treniranje" za daleko veće iskušenje, a to je Australijan open. U Melburnu je svojevremeno uspevao da podigne pehare, kada to niko nije očekivao od njega, bilo je to 2009. i 2022. godine:

Sećam se 2009. Bilo je nemoguće i zamisliti da ću pobediti – premotao je film na finale protiv legendarnog Rodžera Federera, u kome je Švajcarac bio izraziti favorit.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Ne tako davno je Nadal naglasio da će predstojeća 2024. biti njegova poslednja godina na Turu, ali se predomislio.

– Ohrabrila me je fizička spremnost koju sam dostigao na treninzima. Mnogo je bolja nego što sam očekivao pre mesec dana.

Nema nameru da bilo šta više prognozira.

– Nemam ciljeve na dugi rok, jer ne vidim sebe da ću igrati tako dugo. Zaista ne znam kako će se moja karijera odvijati i koliko ću biti u stanju da igram. Nikada nisam bio igrač koji želi da predviđa šta će se dogoditi.

Konkurencija je paklena, tu su: Danac Holger Rune, Bugarin Grigor Dimitrov, Amerikanac Ben Šelton, grend slem šampion Endi Marej iz Velike Britanije…

Zanimljivo da se Nadal prijavio i u dublu, što sigurno ne bi uradio da nije fizički kako treba. Partner će mu biti jedan od trenera, ali i najbolji prijatelj, Mark Lopes. Njih dvojica su osvojili zlatnu medalju u dublu na u Rio de Žaneiru 2016. Mark se penzionisao u Madridu prošle godine, ali njihov cilj u Brizbejnu nije uspeh, već da Nadal oseti teren u dublu, pre nego što nastupi u singl konkurenciji.    

Podsetimo, "kralj šljake" je trenutno 672. na svetskoj listi, igra na osnovu zaštitnog rejtinga, ali nema dileme da bi mu svaki turnir dao specijalnu pozivnicu za učešće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading