EVO KO JE TENISKI "GOAT"! NOVAK PRIČAO O PSIHOLOGIJI, PA PORUČIO: Mnogo sam jači mentalno nego ranije!

Autor:

Sport

14.12.2023

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći ikada...

EVO KO JE TENISKI "GOAT"! NOVAK PRIČAO O PSIHOLOGIJI, PA PORUČIO: Mnogo sam jači mentalno nego ranije!

Foto: www.profimedia.rs

Najbolji teniser sveta Novak Đoković još jednom je govorio o svojoj najvećoj vrlini - psihološkoj prednosti, ali se osvrnuo i na takozvanu "GOAT" tenisku debatu.

Tvrdi da je nemoguće odrediti ko zaslužuje to zvanje.

- Ne znam da li ću ikada pobediti u toj "GOAT" debati jer postoje različite definicije i mišljenja, ali i to poređenje era. Šta god da je potrebno, samo brojke ili statistika, veoma je teško porediti eru gde se igralo drvenim reketima i ovu sada - iskren je Novak.

Svetski reket broj jedan smatra da su današnji teniseri u blagoj prednosti.

- Oni nekada nisu mogli da putuju tako često i tako daleko avionom, a mi to možemo i samim tim igramo na više turnira. Tako da je sve relativno, ali na meni je da izvučem najviše što mogu iz poslednjih godina profesionalne karijere - dodao je Novak.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Potom je istakao da za njega nema granica kada su u pitanju godine, već da je vremenom samo postao iskusniji i staloženiji.

Mislim da se radi o načinu razmišljanja, stvarno, godine su samo brojka. To je kliše, ali i psihološki pristup životu, godinama, karijeri i bilo čemu. U osnovi, ulažem mnogo napora da bih imao odgovarajuće rutine kako bih sprečio povrede i odsustvo sa takmičenja. Ne vidim granicu u smislu godina. Prošao sam 35, treba li sad da pričam o sebi kao da sam star? Ne mislim na taj način. Iskreno, mentalno sam jači sada nego pre deset godina. Možda sam pre deset godina bio neznatno brži. Ali sada sam u stanju da igram pametnije i da se nosim sa momentima kada sam pod pritiskom bolje nego pre deset godina  - kaže Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading