ŠOKANTNO! Isplivali svi DETALJI! Otkriveno ko je PRIMORAO Noleta na doping test u Malagi!

Autor:

Sport

25.11.2023

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji svetski teniser bio je iznenađen situacijom kroz koju je morao da prođe.

ŠOKANTNO! Isplivali svi DETALJI! Otkriveno ko je PRIMORAO Noleta na doping test u Malagi!

Foto: Tanjug/AP

Posredstvom uglednog međunarodnog sportskog advokata iz Lozane, kako "Kurir" prenosi, "WADA ne sprovodi testiranje igrača, osim u izuzetnim okolnostima."

U dopisu koji je advokatu prosledio Džejms Fitzdžerald, direktor odeljenja za odnose sa medijima WADA-a (skraćenica za Svetska anti-doping agencija), potvrđuje se da "WADA nije uzela uzorak od gospodina Đokovića preksinoć, i da se za više informacija preporučuje kontakt sa - za ovaj slučaj - relevantnom anti-doping agencijom".

U ovom slučaju, pretpostavke su da je ovaj doping test izvela ITIA (International Tennis Integrity Agency) ili lokalna španska anti-doping agencija. U slučaju da je to bila ITIA, veoma zanimljivo je da je u pitanju posebna nezavisna agencija koju su 2021. godine zajednički ustanovili ATP, WTA (rukovode muškom i ženskom profesionalnom turnejom), ITF (Međunarodna teniska federacija) i Udruženje Grend Slem turnira sa ciljem borbe za integritet u tenisu - a prvenstveno protiv dopinga i nameštanja mečeva kroz nezakonito klađenje.

Republika

Foto: star sport

 

ITIA je bazirana u Roehemptonu, Velika Britanija - mestu blizu Vimbldona gde se odigravaju važni juniorski teniski turniri - a njena direktorka je Karen Murhaus. Poslednjih godina je uglavnom dospevala u žižu teniske javnosti kroz rezultate svojih istraga o nameštanju teniskih mečeva, dok je njena prethodnica - TIU (Tennis Integrity Unit - Odeljenje za integritet u tenisu) nastala 2008. kao reakcija na potrebe da se prvenstveno istraže prijave za nameštanje mečeva, a koju je portal Bazfid u vreme Australijen Opena 2016. prozvao da nije dovoljno detaljno istraživala navode da su nelegalne ruske i italijanske kladioničarske organizacije nameštala mečeve - u kojima se čak spominjao i tada 4. igrač sveta Davidenko. TIU je prekomponovan u ITIA godine 2020.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading