ALKARAZ PRED POLUFINALE S ĐOKOVIĆEM: Igraću protiv jednog od najboljih u istoriji i trenutno najboljeg na svetu!

Autor:

Sport

17.11.2023

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Znači da moram da igram savršen tenis", rekao je mladi Španac.

ALKARAZ PRED POLUFINALE S ĐOKOVIĆEM: Igraću protiv jednog od najboljih u istoriji i trenutno najboljeg na svetu!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaras

Karlos Alkaraz zakazao je spektakl u polufinalu Završnog mastersa sa Novakom Đokovićem, a duel koji su svi navijači priželjkivali na programu je u subotu od 21 sat.

Mladi Španac završio je grupnu fazu na liderskoj poziciji kod "Crvenih" nakon pobede na Danilom Medvedevim, dok je Noletu osim dva trijumfa u Zelenoj grupi bio neophodan i Sinerov trijumf nad Runeom da zauzem drugo mesto.

Finale je tako blizu, ali i tako daleko. Igram sa Novakom u polufinalu, što znači da moram da igram savršen tenis. Igraću protiv jednog od najboljih u istoriji i trenutno najboljeg na svetu. Moraću dati sve od sebe ako želim da ga pobedim - rekao je drugi teniser sveta.

Govorio je i o ritualima pred mečeva.

Obično radim iste rutine pre meča, ponavljam one koje mi donesu pobedu. Volim da odem u isti restoran, jedem istu hranu i budem okružen istim ljudima. Protiv Novaka ću imati posebnu pripremu, prvenstveno mentalno kako bih bio 100 odsto spreman za taj meč - otrkio je Karlos, a potom se prisetio međusobnih mečeva sa Đokovićem:

Finale Vimbldona sa Đokovićem je bilo jedno od najboljih. Tako je bilo i u Sinsinatiju, iako sam tamo izgubio. Nadam se da će se ponoviti Vimbldon, da ću ponovo pobediti. Obojica ćemo igrati najbolje što umemo. Verujem da mogu do titule, takav mi je mentalitet. Verujem da imam šansu i želim to i da dokažem - rekao je Alkaraz.

Dva tenisera odigrali su dosad četiri međusobna meča i zabeležili po dve pobede.

Očekujem da će Novak igrati na najvišem nivou. Nalazimo se u finalu završnog mastersa, koji je on osvajao čak šest puta. Verujem da će iskoristiti to iskustvo i da će igrati najbolje što može. Probaće da mi stvori pritisak u svakom gemu i da mi nametne njegov stil igre - zaključio je Alkaraz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading