VELIKE REČI ALKARAZOVOG TRENERA: "Možemo mi da volimo Rafu, ali Novak je Novak! NAJBOLJI U ISTORIJI!"

Autor:

Sport

17.11.2023

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa Đokovićevim brojevima nema debate, kaže legendarni španski teniser.

VELIKE REČI ALKARAZOVOG TRENERA: "Možemo mi da volimo Rafu, ali Novak je Novak! NAJBOLJI U ISTORIJI!"

Foto: Tanjug/AP

Trener Karlosa Alkaraza Huan Karlos Ferero kaže da nema debate u vezi s time ko je najvećih teniser svih vremena.

Nekadašnji svetski broj jedan govorio je za medije nakon što je njegov pulen i sunarodnik pobedio Danila Medvedeva na Završnom mastersu u Torinu i zakazao duel sa Novakom Đokovićem u polufinalu.

- Sa Đokovićevim brojevima nema debate. Može da vam se dopada više Rafa, može da vam se dopada više Federera, ali kada je reč o brojevima najbolji u istoriji je Đoković - rekao je Ferero i dodao:

- Ne iznenađuje me što je Nole uzeo tri slema. On je igrač koji živi za tenis i za to da postiže najbolje moguće rezultate. Sve radi kako bi bio fizički savršen, od ishrane do odmora. Moraš da budeš vrhunski u mnogo stvari da bi bio tu. Danas je to veoma teško imati i normalan život i biti profesionalac, posvetiti se dovoljno tenisu. Đoković je najbolji u tome, posvećen je.

Ferero ističe da Alkaraz nije stavio dodatni pritisak na sebe rečima da "misli o Novaku na svakom treningu".

- Ne pričamo samo o tome, ne pričamo o tome da jurimo Đokovića, ali to je i normalno da misliš o tome kako da stigneš broja jedan, kada si na mestu dva. Ipak, igraš sa raznim rivalima, ne samo sa Novakom, mnogi se moraju dobiti da bi se stiglo do njega - zaključuje Ferero.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading