ĐOKOVIĆU LOVA SAMO KAPLJE: Srbin i ostali teniseri DELIĆE NOVAC sa turnirima

Autor:

Sport

08.11.2023

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniseri sveta dobija neočekivane bonuse.

ĐOKOVIĆU LOVA SAMO KAPLJE: Srbin i ostali teniseri DELIĆE NOVAC sa turnirima

Foto: www.profimedia.rs

Andrea Gaudenci i Novak Đoković

Novaku Đokoviću novac samo kaplje. Najbolji svetski teniser zaradio je u 2023. godini čak 11,5 miliona dolara samo od teniskih nagrada i taj novac je zaradio svojim znojem, ali će zato će, kao i ostali teniseri, u budućnosti dobijati i dodatni profit koji će deliti sa Asocijacijom teniskih profesionalaca (ATP), odnosno turnirima. Prvi put u istoriji turniri će profit deliti sa teniserima.

Kako je navedeno iz ATP, od ove godine eksta zarada, odnosno godišnji bonus, deliće se na ravne časti, 50:50, između turnira i igrača. Ono što je takođe dobro je činjenica da je godišnji bonus za igrače povećan za 2023. na 33,5 miliona dolara, za 12,2 miliona više nego što je bilo do sada.

Ovo se odnosi, za sada, samo na masters 1000 turnire, a novac će se deliti u skladu za rezultatima na ovim takmičenjima, ali ATP planira da sličnu formulu uvede i na turnirima serije 500 i 250, dok je na gren slemovima to nemoguće jer su oni nezavisni od ATP i sami kreiraju svoje nagradne fondove. U ATP objašnjavaju koja će formula biti primenjena u ovoj godini. Kompletan profit od 12,2 miliona dolara deli se sa brojem poena za svetsku listu na mastersima. U ovoj sezoni količnik znosi 300 dolara i toliko vredi jedan poen. Ko je osvojio deset poena dobiće 3.000 dolara. Po toj računici titula će donositi 300.000 hiljada dolara bonusa.

Takođe, u skladu sa odlukom o podeli zarade, igrači će prvi put imati uvid u prihode turnira. Do sada je to bila poslovna tajna za njih. Sve što neko takmičenje zaradi preko uloženog, a tu spada i nagradni fond, biće podeljeno sa teniserima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading