SKANDAL UOČI ĐOKOVIĆEVOG MEČA: Siner odjavio turnir! Novakova organizacija odmah podržala kolegu!

Autor:

Sport

02.11.2023

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka Janika nije prošla neprimećeno.

SKANDAL UOČI ĐOKOVIĆEVOG MEČA: Siner odjavio turnir! Novakova organizacija odmah podržala kolegu!

Foto: Tanjug/AP

Skandal uoči meča Novak Đoković na ATP Mastersu u Parizu! Naime, četvrti teniser sveta Janik Siner odlučio je da napusti turnir iz protesta zbog odluke organizatora da naredni njegov meč zakaže samo nekoliko sati nakon što je završio prethodni.

Italijan je duel drugog kola okončao rano jutros posle ponoći u 2:37, a već u 16:30 istog dana trebao je da izađe na teren. Gotovo 14 sati pauze između mečeva izazvalo je bes sjajnog tenisera, koji je odlučio da načini radikalan potez.

Foto: Tanjug/AP

ODUSTAO: Siner


Ova odluka Sinera nije prošla neprimećeno, a podršku je dobio i od strane Novakovog Udruženja profesionalnih tenisera (PTPA). U njihovoj poruci stoji da su za igrače važne teme kao što je zakazivanje mečeva i da je važno da budu ujedinjeni.

- Izuzetno naporna 24 sata za Janika Sinera, dovela su ga do povlačenja sa mastersa u Parizu zbog umora izazvanog njegovim kasnim noćnim mečom. Za igrače je važnije nego ikada da budu ujedinjeni kako bi se pozabavili temama kao što je zakazivanje mečeva - stoji u poruci PTPA organizacije.


Direktor turnira, Sedrik Pjolin, stao je u odbranu organizatora i poručio da je umor deo života profesionalnog tenisera, te da im je žao zbog odluke Sinera. 

- To je deo života profesionalnog tenisera. Ponekad postoji umor. Žao nam je, poručio je Pjolin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading