ŠAMPIONSKI PLES NOVAKA! Furiozni Đoković PREGAZIO Argentinca! Srbin pobedom započeo POHOD ka 7. tituli u Parizu! (VIDEO)

Autor:

Sport

01.11.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 3. kolo Mastersa u Parizu, pošto je savladao Tomasa Martina Ečeverija rezultatom 2:0 (6:3, 6:2).

ŠAMPIONSKI PLES NOVAKA! Furiozni Đoković PREGAZIO Argentinca! Srbin pobedom započeo POHOD ka 7. tituli u Parizu! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Posle nešto malo manje od mesec dana i poslednjeg trijumfa na US Openu, prvi reket sveta vratio se na teren i to u velikom stilu – pobednički, gde je i stao u septembru.

Delovao je “žilavo” Argentinac, odolevao na početku meča Noletu, ali samo do osmog gema.

Tada je Novak Đoković, kod rezultata 4:3 oduzeo u pravom trenutku servis rivalu, a potom odservirao za osvajanje uvodnog dela igre – 6:3.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Po obromanom receptu iz prethodnog, Nole je nastavio na početku drugog seta i već na njegovom startu iznenadio Tomasa Ečeverija, poveo s 1:0, da bi zatim rutinski odbranio servis do kraja duela i ostvario prvu pobedu u pohodu na sedmi Masters Pariz u karijeri.

Foto: Tanjug/AP

 

Novakov rival za plasman u četvrto kolo biće Talon Grikspor iz Holandije, koji je iznenadio pobedom nad Novakovim starim dužnikom Alehandrom Davidovičem Fokinom od 2:0. Prethodno je u prvoj rundi Holanđanin savladao Španca Alehandra Davidoviča Fokinu rezultatom 2:1.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem portalu:

NOVAK ĐOKOVIĆ - TOMAS EČEVERI 2:0 (6:3, 6:2)

TOK MEČA:

DRUGI SET

KRAJ MEČA! Novak je pobedio Argentinca rezultatom 6:3, 6:2!

Ipak, smanjuje Ečeveri na 5:2, pa će Đoković na svoj servis pokušati da dođe do pobede u ovom meču.

Novak vodi 5:1 i sada ga samo jedan gem deli od plasmana na megdan Holanđaninu Talonu Griksporu. 

Siguran Đoković na svom servisu, sada ima ogromnu prednost i dva gema ga dele od plasmana u 3. kolo Mastersa u Parizu.

Uspeo je Argentinac da smanji na 2:1, da bi već u narednom gemu Novak rutinski odservirao i sačuvao brejk prednosti 3:1.

Uz malo problema, Nole je uspeo da odbrani brejk prednosti. Zapretio je Argentinac, ali je Đoković na kraju poveo s 2:0.

Ma, bravo Novače!!!! Đoković furiozno nastavlja i već na početku drugog seta oduzima servis Ečeveriju - 1:0.

Počeo je drugi set.

PRVI SET

Tako je Noleeee!!! Srbin osvaja prvi set rezultatom 6:3!

 

 

BREJK! Konačno je Nole uspeo da slomi otpor Argentinca i oduzme mu servis. Sada će on servirati za osvajanje prvog seta - 5:3. 

Nema još uvek brejka, Đoković siguran na svom servisu i ponovo vodi 4:3.

Dugo je trajao šesti gem, ali se Argentinac odbranio i izjednačio na 3:3.

Ne da se Ečeveri, odmah uzvraća izjednačenjem (2:2), ali Đoković mirno osvaja naredni gem - 3:2.

Dobro je Nole otvorio duel, drži svoj servis i ne dozvoljava rivalu da ga ugrozi (2:1).

Foto: Tanjug/AP

 

 

Meč je počeo, Đoković prvi servira.

Novak i Tomas su na terenu, uskoro počinje njihov duel!

Završen je meč Stefanos Cicipas - Feliks Ože-Alijasim 2:0. Grk je slavio rezultatom 6:3, 7:6 i prošao u treće kolo, uskoro bi trebalo da na teren izađu Novak Đoković i Argentinac Ečeveri.

Inače, Cicipas će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Ugo Umber (Francuska) - Aleksander Zverev (Nemačka).

PRE MEČA

- Njihov prvi i jedini međusobni duel odigrali su ove godine na mastersu u Rimu. Ečeveri je pružio jak otpor Novaku, ali je na kraju poražen u dva seta (6:2, 7:6 (7:5)).

- Đoković je šestostruki šampion u Bersiju, prošle godine je igrao finale, a ovo će mu biti prvi zvanični meč u singlu još od finala US opena.

UVOD

Posle nešto duže pauze i učešća na poslednjem US Openu, koji je osvojio pobedom nad Rusom Danilom Medvedevim (3:0), najbolji svetski teniser Novak Đoković kreće u pohod na sedmi Masters u Parizu!

Srpskom asu je prva prepreka Tomas Martin Ečeveri, Argentinac koji je u prvom kolu eliminisao još jednog srpskog predstavnika Miomira Kecmanovića, inače, Noletovog partnera u dubl konkurenciji.

Biće to prilika Đokoviću da osveti saigrača iz Dejvis kup reprezentacije i, ujedno, započne pohod ka 37. Masters tituli u karijeri. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading