OPSEDNUT NOVAKOM: Argentinac svoju strast prema Đokoviću pretočio u hobi

Autor:

Sport

01.11.2023

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole igra danas protiv Tomasa MArtina Ečeverija koji se celu karijeru poredi sa Srbinom.

OPSEDNUT NOVAKOM: Argentinac svoju strast prema Đokoviću pretočio u hobi

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković započinje danas nastup na mastersu u Parizu gde ga u drugom kolu čeka duel sa Argentincem Tomasom Martinom Ečeverijem. Biće to njihov tek drugi duel, posle mastersa u Rimu u kojem je Srbin slavio sa 7:6, 6:2. Taj susret na programu je kao treći meč na centralnom terenu, a kako se pre igraju dva muška singla za očekivati je da neće na teren pre 14 časova.

Foto: Tanjug/AP

Tomas Martin Ečeveri

Srpski as će posle na teren i u dublu, recimo oko 16.30 u paru sa Miomirom Kecmanovićem, kojeg je uprvo Argentinac na startu eliminisao u singlu. Novaku i Miomiru protivnici će biti Roham Bopana i Metju Ebden.

Međutim, vratimo se odnosu Đokovića i Ečeverija. Argentinac se celu karijeru poredi sa Srbinom i  izuzetno ceni Novaka. Tako je pre nekoliko godina odlučio da svoj napredak na ATP listi prati, odnosno poredi upravo sa našim asom. Jula 2016. godine Ečeveri je upisao prvi poen na ATP listi, tada je Đoković imao 12.900 poena. Prošle godinu u aprilu, Argentinac je ušao u najboljih 100 tenisera na svetu, a uoči turnira u Rimu razlika između Tomasa Ečeverija i Novaka Đokovića je 5.939 poena. Novak je u šaljivom tonu istakao da će Ečeveri protiv njega u Rimu imati priliku da smanji bodovnu razliku, ali se to nije desilo. S druge stane, Argentinac je otkrio da mu je Đoković uzor.

 

 

- Nole je oduvek bio moj idol. Kada sam ga video, samo sam otrčao do njega i zamolio ga da napravimo selfi. Naravno da nije bilo nikakvih problema. Zatim smo malo razgovarali i poželeli sreću jedan drugom - rekao je Ečeveri nakon fotografisanja sa Đokovićem na prošlogodišnjem Rolan Garosu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading