BIVŠI NOVAKOV GURU ŠOKIRAO! Imaz: Đoković nije imao želju za ŽIVOTOM!

Autor:

Sport

31.10.2023

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji savetnik najboljeg tenisera sveta otkrio neverovatne stvari.

BIVŠI NOVAKOV GURU ŠOKIRAO! Imaz: Đoković nije imao želju za ŽIVOTOM!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković i Pepe Imaz

Španac je u intervjuu za "Eurosport" priznao da srpski as u svojoj 18. godini nije imao volju ni da živi!

- Većina tenisera pati, Novak Đoković sa 18 godina nije imao želju da živi, ali je radio na sebi i uspeo - šokirao je svet ovim rečima Pepe Imaz.

Prema njegovim rečima, mnogi teniseri i teniserke pate tokom karijere. Nije bilo lako ni Novaku, ali on konstantno radi na sebi. Napominje da i posle toliko godina pokazuje veliku želju, entuzijazam, da nastavi da radi na fizičkom i emotivnom nivou, zbog čega drugi ne mogu ni da mu konkurišu.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

- Imao sam sreću što sam ga upoznao i godine proveo uz njega na profesionalnom i ličnom nivou. Kako se on ponaša prema sebi i drugima rezultat je njegovog unutrašnjeg rada. Novak je poznata ličnost, a ono što me posebno ispunjava jeste što je radio sa mnom i to što mu je pomoglo delio je sa drugima, jer sa 18 ili 19 godina nije imao želju da živi. Većina tenisera pati na emotivnom nivou, jer je pred njima dug put. Nije isto raditi nešto što voliš i kada to radiš dobro. Ova situacija podednako utiče na muškarce i žene, koje su emotivnije, kod njih je emotivna bol agresivnija. Sve to utiče i na rezultate. Kada si smiren šta god da radiš, radiš bolje nego kada si nervozan i napet. Kada prihvatiš grešku smireniji si i sposobniji da radiš na vrhunskom nivou. Važno je ponašati se prema sebi sa više ljubavi i poštovanja, prihvatiti nedostatke umesto da ih skrivamo - dodao je Imaz za Eurosport.

Najbolji ikada definitivno neće uskoro "okačiti reket na zid", smatra španski guru. Podsetimo, Đoković je od početka sezone osvojio Australijan open, Rolan Garos i US open mada su mnogi predviđali posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza, da će uskoro u penziju, da više nema šta da traži na "turu". Ipak, srpski as kaže da ne želi da se povuče dok pobeđuje i ima glad za pobedama, što je potvrdio i Pepe. 

- Teško je predvideti koliko mu je godina ostalo. Mislim da to nema u planu, nema neku granicu kada bi trebalo da ide u penziju - istakao je Imaz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading