DVOSTRUKI ARŠINI: Zbog sličnog poteza Novaka su DISKVALIFIKOVALI! Kakva je sudbina ruskog tenisera? (VIDEO)

Autor:

Sport

27.10.2023

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neka pravila za nekog važe, a za drugog možda i ne.

DVOSTRUKI ARŠINI: Zbog sličnog poteza Novaka su DISKVALIFIKOVALI! Kakva je sudbina ruskog tenisera? (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

I dalje se svi dobro sećaju 2020. godine i US Opena kada je Novak Đoković nehotice lopticom pogodio pomoćnog sudiju, usled čega su organizatori doneli odluku o momentalnoj diskvalifikaciji, a uz navedeno srpski teniser je ostao i bez osvojenih bodova, kao i bez predviđene novčane nagrade.

Novaku nije pomoglo ni javno izvinjenje, kao i činjenica da je do navedenog događaja došlo slučajno i da Đoković nije imao nameru bilo koga da povred.

 

 

Tri godine kasnije, slična situacija se ponovila. Na ATP turniru iz kategorije 500 koji se odigrava u Beču, ruski teniser Danil Medvedev je tokom meča protiv bugarskog tenisera Grigora Dimitrova, pri rezultatu 6:4, 5:1, lopticom pogodio u glavu navijačicu na tribinama.

I Medvedev je odreagovao sportski, prišao joj je i izvinio se. Potpuno je jasno da Medvedev nije namerno učinio ništa što bi bilo koga oko terena povredilo, ali to ni pre tri godine nije uradio ni Novak.

 

 

Ostaje da se vidi da li će organizatori turnira i ovom prilikom primeniti stroga pravila, ili ona ipak za nekoga važe, dok se drugima mnoge stvari ipak tolerišu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading