NOVAKA OČEKUJE PAKAO: Đoković se nalazi pred najtežom sezonom u karijeri - put do trofeja neće biti ni malo lak!

Autor:

Sport

25.10.2023

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najboljeg tenisera sveta očekuju velika iskušenja u 2024. godini.

NOVAKA OČEKUJE PAKAO: Đoković se nalazi pred najtežom sezonom u karijeri - put do trofeja neće biti ni malo lak!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković se priprema za završnicu ovogodišnjeg Dejvis kup takmičenja u kojem teniska reprezentacija Srbije ima jasne ambicije da po drugi put u Beograd donese prestižni pehar, ali istovremeno pojedini planovi za narednu sezonu, polako isplivavaju na svetslost dana.

Najbolji španski teniser i dugogodišnji rival srpske teniske legende Rafale Nadal, duži vremenski period odsustvuje usled povrede sa terena i mnogi su sumnjali da će se Španac uopšte i vratiti profesionalnom tenisu.

Međutim, prethodnih dana pojavila se informacija da će se Nadal konačno u 2024. godini uključiti u takmičenjima, a kako je sam istako i pored činjenice da će to biti njegova poslednja profesionalna godina, ne želi da bude samo statista i da rekreativno popunjava broj učesnika.

S obzirom da se Španac u ovom momentu nalazi tek na 242. poziciji ATP liste i da bi mogao do kraja ove godine da padne ispod 500. mesta, jasno je da u narednoj godini neće biti nosilac na najznačajnijim svetskim turnirima. Samim tim, postoji velika verovatnoća da će žreb spojiti upravo Đokovića i Nadala u nekom od početnih kola Grend slem turnira što će svakako i jednom i drugom otežati put ka trofejima kojima obojica streme.

Foto: Tanjug/AP

Kreće od nule - Rafael Nadal

 

Posebno treba napomenuti da se Novak Đoković i Rafael NAdal nikada nisu sastali pre četvrtfinalnih borbi na bilo kojem od turnira.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading