HANGA PROZIVA PARTIZAN: "Nisu DOBRI kao što MISLE"

Autor:

Sport

25.10.2023

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bek crveno-belih govorio je o predstojećem derbiju.

HANGA PROZIVA PARTIZAN: "Nisu DOBRI kao što MISLE"

Foto: Starsport

Adam Hanga je jedan od najiskusnijih košarkaša Crvene zvezde Meridianbet. Prekaljeni evroligaški igrač odigrao je mnogo derbija u životu, a u četvrtak će mu biti prvi beogradski.

Izneo je svoje mišljenje o utakmici.

- Derbi je. Svi smo uzbuđeni, od kada je objavljen raspored letos svi smo čekali ovaj meč. Imamo dva derbija uzastopno. Naša situacija, neću da kažem da je komplikovana, ali smo prošli kroz promene u poslednjih nekoliko dana. Pokušavamo da se adaptiramo na novog trenera, novi sistem, da promenimo male stvari. Nismo imali vremena za velike promene. Trener ima novi uticaj, to je proces, uzbuđeni smo zbog meča - rekao je Hanga.

Republika

Foto: Republika

Adam Hanga

 

Pričao je i o novom treneru Janisu Sferopulosu.

- Imao sam mnogo trenera u karijeri, svaki je različit, kao i svaki igrač, imaju drugačiji karakter, drugačije stvari traže. Ono što je za sve zajedničko jeste da traže da daš 100 odsto u odbrani i napadu. Radili smo nekoliko dana, dugo je u Evroligi, na vrhunskom nivou, bio je u Olimpijakosu, Makabiju, nadam se da možemo da ostvarimo zajednički uspeh. Nije pravio mnogo izmena, neće biti drugi tim, sa drugim postavama. Moramo da budemo pametni, da polako menjamo neke stvari, imali smo samo jedan meč do sada, korak po korak - kaže iskusni bek.

Kaže da Partizan nije dobar kao što je mislio.

- Videćemo. Partizan je izgubio poslednji meč, a u Evroligi nije dobar kao što je mislio da će biti. Zato će ovaj meč biti baš značajan, mi smo izgubili tri meča uzastopno u Evroligi, znamo koliko je teško vratiti se posle derbija, spremamo se kao da je finale- rekao je Hanga.

O grobarima.

- Igrao sam u takvoj atmosferi i ranije, igrao sam protiv njih u plej-ofu prošle godine u Realu, bila je neverovatna atmosfera. Moraš da se spremiš i da se fokusiraš na utakmicu i tim, ali u isto vreme da uživaš. Trener nam je sad na sastanku rekao da su ovo mečevi za koje košarkaši žive. Ja sam došao ovde da bih igrao ovakve mečeve. Biće to nešto što ću pamtiti do kraja života. Nadam se da ćemo napustiti teren sa pobedom - zaključio je Adam Hanga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
NAVIJACI

25.10.2023 17:11

PROVOKACIJA JE VASE ORUZJE. GRK VAS NASTIMAO NA TO !