SRBIN PAO POSLE PREOKRETA! Lajović NAMUČIO favorita! Italijan IZBACIO Ducija!

Autor:

Sport

16.10.2023

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kolo ATP turnira u Stokholmu, pošto je danas u prvom kolu eliminisan od Italijana Lorenca Sonega 1:2 (po setovima 6:4, 3:6, 3:6).

SRBIN PAO POSLE PREOKRETA! Lajović NAMUČIO favorita! Italijan IZBACIO Ducija!

Foto: Tanjug/AP

Meč je trajao dva sata i 20 minuta. Lajović je 51. teniser sveta, dok je Sonego 55. na ATP listi. Ovo je bio četvrti međusobni duel srpskog i italijanskog tenisera, a treći trijumf Sonega.

Duci je napravio brejk na startu prvog seta, da bi onda je ovaj deo meča dobio rezultatom 6:4. Italijan je poveo 3:0 u drugom setu, a onda je držao prednost od tri gema do kraja drugog dela meča.

U trećem setu se igralo gem za gem, a onda je Sonego u devetom gemu napravio brejk za vođstvo od 5:4. Italijan je potom na svoj servis stigao do pobede.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Lorenco Sonego

Sonego će u drugom kolu igrati sa pobednikom meča između Rusa Pavela Kotova i Amerikanca Kristofera Jubanksa.

Na turniru u Švedskoj učestvovaće još dvojica srpskih tenisera, Miomir Kecmanović i Laslo Đere. Miša će večeras u prvom kolu igrati protiv domaćeg tenisera Karla Friberga, dok će se Đere sutra sastati sa Leom Borgom iz Švedske.

ATP turnir u Stokholmu se igra za nagradni fond od 673.630 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading