MARKA ŠOKIRALA SPISKOM! Objavljene ZARADE sportista u Španiji! Alkaraz NIJE najplaćeniji, Nadal "NESTAO"!

Autor:

Sport

11.10.2023

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi su ostali iznenađeni.

MARKA ŠOKIRALA SPISKOM! Objavljene ZARADE sportista u Španiji! Alkaraz NIJE najplaćeniji, Nadal "NESTAO"!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Rafael Nadal

Najtiražniji španski sportski medij "Marka" objavio je veliku priču u kojoj su otkrili plate 100 najplaćenijih španskih sportista u tekućoj godini.

Mnogima je odmah upao u oči podatak da čak 86 od 100 sportista se bavi fudbalom, što dovoljno govori koliko ovaj sport dominira u odnosu na ostale. Zanimljivo je da drugo mesto dele Moto GP i košarka, koji daju po četiri predstavnika iz španskog Top 10, golf daje tri, Formula 1 dva i tenis samo jednog predstavnika!

Taj jedan je naravno, Karlos Alkaraz, trenutno drugi teniser sveta, koji je do sada zaradio 9,31 milion evra ove godine, dok njegovog daleko trofejnijeg zemljaka Rafaela Nadala nema ni na mapi!

Zanimljivo da je momak iz Mursije, osim toga što je u tenisu drugi najplaćeniji na svetu ove godine, u Španiji tek na 21. poziciji rangiran!

Kada vidite ko je sve iznad njega, jasno je i zbog čega srpski as Novak Đoković insistira na borbi za veća prava u tenisu, jer u odnosu na fudbal, ovaj sport ne može ni da se poredi. Kao primer navešćemo da su ispred Alkaraza čak 17 fudbalera, za koje mnogi i ne misle da su vrhunski asovi, kao što su Inigo Martinez, Lukas Vaskez, Gabri Veiga, Saul, Dani Sebaljos...

Foto: Ap photo

 

Kuriozitet predstavlja činjenica da je na prvom mestu sportista za kojeg je verovatno u Srbiji retko ko čuo. Reč je o golferu Džonu Ramu Rodrigezu, koji je u 2023. inkasirao 21.30 miliona.

Sledeći je legenda madridskog Atletika Madrida i kapiten tima - Koke, koji je zaradio 16 miliona evra, dok je na trećem mestu Mark Markez, legenda Moto GP-a, kao i Saul, takođe igrač Atletika koji su inkasirali 15 miliona evropskih novčanica.

Na petom mestu je Marko Asensio (14,55 miliona), šesti je Gabi Veiga iz Al Ahlija koji ima 13 miliona, sedmi je Rodri iz Mančester sitija ima 12,07, sledi Karlos Sainc, vozač Ferarija u Formuli 1 ima 12 miliona evra, koliko i Markos Ljorente, takođe igrač Atletiko Madrida. Top 10 zaokružuje Injaki Vilijams iz Atletik Bilbaa.

Ovako izgleda kompletna lista Marke sa 100 najplaćenijih sportista Španije u tekućoj godini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading