KRAJ ZA SRBINA! Morao je zbog POVREDE da se POVUČE!

Autor:

Sport

04.10.2023

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eliminisan već na startu.

KRAJ ZA SRBINA! Morao je zbog POVREDE da se POVUČE!

Foto: Tanjug

Novak Đoković i Miomir Kecmanović

Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u drugo kolo mastersa u Šangaju, pošto je danas zbog povrede predao meč prvog kola Kinezu Junčaoketeu Buu pri rezultatu 1:1 (po setovima 6:7 (6:8), 6:2, 2:1) kada je domaći igrač imao prednost.

Duel je trajao dva sata i 21 minut. Kecmanović je 46. teniser sveta, dok je Bu 187. igrač na ATP listi.

Kinez je poveo 3:0 u prvom setu, ali je Kecmanović uspeo da izjednači na 3:3. Potom se igralo gem za gem, a srpski teniser je prvi set dobio u taj-brejku 8:6.

Bu je poveo 4:0 u drugom setu, a onda je ovaj deo meča dobio rezultatom 6:2. Srbin je krajem drugog seta tražio medicinski tajm-aut. Srbin je dobio prvi gem u trećem setu, a Kinez je uzvratio za 1:1.

Foto: Tanjug/AP

 

Junčaokete je u trećem gemu napravio brejk, a srpski teniser je potom odlučio da preda meč.

Kineski tensier će u drugom kolu mastersa u Šangaju igrati protiv Sebastijana Korde iz Sjedinjenih Američkih Država. Amerikanac je bio slobodan na startu.

Ranije danas plasman u drugo kolo izborio je srpski teniser Dušan Lajović, koji je pobedio nekadašnjeg grend slem šampiona Švajcarca Stena Vavrinku 6:4, 7:6 (9:7). Duci će u drugom kolu igrati protiv Holanđanina Talona Grikspora.

Masters u Šangaju igra se za nagradni fond od 8,8 miliona dolara.

Podsetimo, prvi reket sveta Novak Đoković odlučio je da preskoči kinesku turneju, pa će njegov naredni turnir biti Masters u Parizu, posle čega sledi učešće na Dejvis kupu, gde "orlove" čekaju mečevi protiv Velike Britanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading