NOVAKA IZDALI SVI: Đokoviću ostala SAMO DVOJICA starih saradnika

Autor:

Sport

16.09.2023

05:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbinu verni jedino kum i Hrvat, dok su Artaldi i Kapelarova krenuli stopama Vajde, Bekera, Agasija, Štepaneka, Fil Griča i Badija.

NOVAKA IZDALI SVI: Đokoviću ostala SAMO DVOJICA starih saradnika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je osvajanjem US opena, rekordnog 24 grend slema, i vraćanjem na teniski tron opet dokazao da je najbolji teniser u istoriji. Njegovu višegodišnju dominaciju ne mogu da isprate rivali, ali ni članovi stručnog štaba, pa su ga napustili gotovo svi s kojima je najuže sarađivao.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ulises Badio (@uli.physio)

 

Poslednji u nizu otišli su supružnici Edoardo Artaldi i Elena Kapelaro, menadžer s kojim je sarađivao 14 godina i žena koja je vodila logistiku i brinula o njegovom ugledu. Novak i Artaldi su zajedno osvojili 23 od 24 grend slema, odnosno Italijan nije bio tu samo za prvi Australijan open 2008. On i njegova supruga došli su u tim preko "Serđa Takinija", a kada je naš as promenio sportsku opremu, oni su ostali i postali veoma bliski sa Srbinom. Njima je Đoković bezuslovno verovao, a Eleni nije zamerio ni to što mu je zbog njenog propusta zabranjen ulazak u Australiju 2022, pa je doživeo torturu.

- Veoma mi je žao, potresena sam i posramljena - rekla je tada Elena, koja je s Edoardom "bila Novakov omiljeni par s kojim je živeo".

Gledajući Novakov tim poslednjih 15 godina, u njemu su sada ostali samo njegov kum Miljan Amanović i trener Goran Ivanišević. Istina, Amanović je imao pauzu od maja 2017. do kraja 2018, kad je otišao zbog "obostranog zasićenja", što su i Elena i Edoardo naveli kao razlog. S druge strane, Ivanišević je došao u junu 2019. i očigledno jedini ima recept kako da istrpi sve i da se ne zasiti uspeha i svega što on nosi.

Republika

Foto: Starsport

Miljan Amanović i Goran Ivanišević

Podsetimo, trener s kojim je harao svetom Marijan Vajda otišao je u maju 2022. "zbog zasićenja". Posle su došli i otišli Boris Beker, Andre Agasi, Radek Štepanek, pa Hrvat, koji je i dalje tu. Pre njega je u julu 2019. otišao kondicioni trener Gebhard Fil Grič, a krajem 2022. i fizioterapeut Ulises Badio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading