AMERIKANCI, KAKO VAS NIJE SRAMOTA? Novak će na ČUDAN način dobiti protivnike! Čelnici US Opena se propisno OBRUKALI!

Autor:

Sport

24.08.2023

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal u najavi.

AMERIKANCI, KAKO VAS NIJE SRAMOTA? Novak će na ČUDAN način dobiti protivnike! Čelnici US Opena se propisno OBRUKALI!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser ikada Novak Đoković vraća se na US Open posle dvogodišnje pauze, gde će pokušati da osvoji rekordni 24. grend slem.

Srpski as će danas od 18 časova saznati svoje rivale na putu ka četvrtom peharu u Njujorku, ali na koji način?

Posebnu kontroverzu predstavlja podatak da su organizatori poslednjeg grend slema u sezoni odlučili da se žreb održi tajno! Preciznije, neće biti prenošen ni putem lajvstrima, TV stanica, zvaničnog sajta, kao ni putem društvenih mreža u realnom vremenu!

Rukovodstvo Flešing Medouza na taj način se već na startu obrukalo, iako piše "Marka" da važi za jedan od najmodernijih grend slemova, pošto su bili i prvi koji su uveli podjednake nagrade u muškom i ženskom delu turnira, pre nekoliko sezona.

Foto: Tanjug/AP

 

Za sada je samo poznato da će Nole biti postavljen za drugog nosilac, odmah iza branioca titule i najljućeg rivala Karlosa Alkaraza iz Španije, pa njihov duel nije moguć do finala US Opena.

Momak iz Mursije mora da odbrani trofej i 2.000 bodova, ali mu ni to ne garantuje da će ostati prvi na svetu, što se videlo i u finalu Mastersa u Sinsinatiju. Naime, "Karlitos" i ako bude osvojio pehar, ukoliko Novak stigne do drugog ili trećeg kola, svrgnuće ga sa čelne pozicije ATP liste, pošto ne brani ništa u Njujorku, a deli ih samo 20 bodova!

Inače, kada se gledaju nosioci, odmah iza Srbina i Španca slede Rus Danil Medvedev (3) i Danac Holger Rune (4), koji su im tako potencijalni rivali u polufinalu, dok u četvrtfinalu "biraju" između Norvežanina Kaspera Ruda (5), Italijana Janika Sinera (6), Grka Stefanosa Cicipasa (7) i još jednog Rusa Andreja Rubljova (8).

Takmičenje počinje 28. septembra i Nole juri prvi pehar u Njujorku još od 2018. godine, a ako se gleda kakav je doček imao na prvom treningu, nema sumnje da će na svim mečevima Đoković dobiti "vetar u leđa".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading