ĐOKOVIĆ POSLE ISTORIJE: "Ovo je jedini razlog zbog kog igram i dalje!"

Autor:

Sport

22.08.2023

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna poruka našeg asa posle spektakla u Americi.

ĐOKOVIĆ POSLE ISTORIJE: "Ovo je jedini razlog zbog kog igram i dalje!"

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je svoju 39. masters titulu, pošto je u finalu Sinsinatija savladao Karlosa Alkaraza sa 2:1.

U meču koji je trajao gotovo četiri sata, Đoković se nekoliko puta vratio iz mrtvih, spasio je i meč loptu, a zatim je stigao do treće titule na turniru u Ohaju.

Posle istorijskog meča, Nole je dao izjavu za "TennisChannel", u kom je pričao o tome da veruje da i dalje može da gura napred.

- Moram da verujem da mogu – verujem i govorim sebi da takav način razmišljanja i njegovo negovanje predstavlja jedini način da mogu da se takmičim sa mladim momcima poput Alkaraza - rekao je Đoković nakon spektakla.

Dodaje da je jedini način da nastavi da igra taj da svaki dan bude posvećen najsitnijim detaljima.

- On je lider nove generacije, ono što je uradio u poslednje dve godine… Teško je pronaći nove pozitivne reči od onih koje smo već rekli. Pohvale su tu, neverovatan tip, nosi se dobro na terenu i van njega, neverovatan igrač. Jedini način za mene da nastavim da igram u ovim godinama jeste da povećam još više rad tokom čitavog dana, da mislim na svaki, pa i najmanji detalj koji će mi pomoći da održim visok nivo - istakao je Nole.

Za kraj, poručio je da je US open glavni cilj u nastavku sezonu.

- US Open i gren slem turniri su moji najveći ciljevi tokom godina. Kada sam došao ovde u Sinsinati, nisam znao kako ću se osećati jer nisam igrao na betonu od februara, nisam bio u SAD dve godine. Bio sam uzbuđen, hteo sam da odigram nekoliko mečeva pre Njujorka, nisam mogao da poželim bolji turnir od ovog, do finala nisam izgubio ni set, igrao sam sjajan tenis, finale je bilo najbolji način da krunišem sve - zaključio je Đoković.

Podsetimo, teniski karavan se sada seli u Njujork, gde 28. avgusta počinje poslednji gren slem turnir u sezoni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading