BROJKE NE LAŽU! Novak je GOAT, ovo nikad NIKO nije URADIO!

Autor:

Sport

21.08.2023

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole pomera sve granice.

BROJKE NE LAŽU! Novak je GOAT, ovo nikad NIKO nije URADIO!

Foto: www.profimedia.rs

Najbolji igrač "belog sporta" u istoriji Novak Đoković je još jednom uspeo da režira pravo čudo.

Posle gotovo četiri seta igre, slavio je najbolji igrač svih vremena protiv Karlosa Alkaraza sa 2:1 u setovima u finalu Mastersa u Sinsinatiju, stigavši do 39. titule na ovim turnirima.

Srpski as je uspeo da spasi meč loptu i preživi već izgubljeni duel u taj-brejku, tokom drugog setu. Nije to bio jedini taj-brejk, pošto su dva vodeća tenisera današnjice i u trećem setu ušli ponovo u dodatni period, gde je Srbin nešto lakše slavio, a baš je taj deo pokazao zašto se Nole može nazvati najboljim otkako postoji tenis.

 

 

Preciznije, Novak je u nedelju igrao taj-brejk sedmi put u karijeri nekog finala velikog turnira (grend slem ili Masters), dok o njegovoj nadmoćnosti svedoči podatak da je maksimalni sedmi put slavio u tim duelima.

Đoković je još pre 16 sezona, davne 2007. godine u Montrealu protiv penzionisanog Švajcarca Rodžera Federera slavio na ovaj način. Zatim je 2009. u Bersiju bio bolji od Francuza Gaela Monfisa, onda je 2011. slavio protiv Rafaela Nadala u Majamiju, Šangaj je bio naredno poprište gde je pao i Huan Martin Del Potro, koji je nažalost potvrdio da ove sezone neće moći da odgovori na specijalnu pozivnicu dobijenu od strane organizatora Flešinga.

Nepunih 12 meseci posle Šangaja, nole je slavio ponovo protiv Federera u Indijan Velsu, da bi Švajcarac bio poražen i na Vimbldonu 2019. godine, pa je na kraju pao i Karlos Alkaraz u Sinsinatiju leta Gospodnjeg 2023.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading