PREOKRET U SEZONI? Cicipas OSVOJIO turnir u Los Kabosu!

Autor:

Sport

06.08.2023

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi trofej posle više od godinu dana.

PREOKRET U SEZONI? Cicipas OSVOJIO turnir u Los Kabosu!

Foto: Tanjug

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je ATP turnir u meksičkom Los Kabosu, pošto je jutros u finalu pobedio Australijanca Aleksa de Minora sa 2:0 (6:3, 6:4), u meču koji je trajao 87 minuta.

Cicipas je prvi napravio brejk u uvodnom setu, pošto je stigao do prednosti od 3:1, ali već u narednom gemu uzvraća De Minor, koji pravi ribrejk. Ključan trenutak prvog seta, a verovatno i meča, videli smo u osmom gemu, kada je Stefanos oduzeo servis svom rivalu, a zatim rutinskim gemom stigao do vođstva - 6:3.

Sličan scenario smo videli i u nastavku. Takođe je peti teniser sveta prvi napravio brejk, i to u prvom gemu, ali se De Minor još jednom vratio u meč. Ipak, 19. teniser sveta je popustio u devetom gemu drugog seta, dozvolio je Cicipasu da napravi još jedan brejk, a da zatim odservira za devetu pobedu, u deset međusobnih duela, protiv Australijanca.

Cicipas je osvojio devetu titulu u karijeri, a prvu u ovoj sezoni. Takođe, stigao je do prvog ATP trofeja posle više od godinu dana. Sa druge strane, De Minor je ostao na sedam osvojenih turnira.

Cicipas je za trijumf u Meksiku osvojio novčanu nagradu od 129.660 dolara i 250 bodova za ATP listu, dok je Australijancu pripalo 75.630 i 150 poena.

ATP turnir u Los Kabosu igrao se za nagradni fond od 852.480 dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading