NAJDUŽI MEČ U KARIJERI: Tim ostao bez reči nakon SPEKTAKLA i pobede protiv Đerea!

Autor:

Sport

05.08.2023

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ništa od novog finala za Lasla.

NAJDUŽI MEČ U KARIJERI: Tim ostao bez reči nakon SPEKTAKLA i pobede protiv Đerea!

Foto: Tanjug/AP

Austrijski teniser Dominik Tim

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da se plasira u finale ATP turnira u Kicbilu, pošto je posle ogromne, gladijatorske, borbe u polufinalu poražen od Dominika Tima.

Naš as je od domaćeg igrača izgubio rezultatom 2:1 (6:7, 7:5, 7:6), u duelu koji je trajao čak tri sata i 31 minut.

Posle meča se oglasio i Dominik Tim, koji ističe da je ovo bio njegov najduži meč u karijeri na dva dobijena seta.

- Ne znam da li mogu da pronađem prave reči sada. Ovo je verovatno bio najduži meč koji sam ikada igrao u karijeri u dva dobijena seta. Uključujući i kada sam bio klinac, ni tada nisam igrao toliko dugo. Teško je bilo, tenzija, napetost, svaki set, svaki gem. Znao sam da će biti neizvesno. Prva tri, četiri gema su trajala više od 20 minuta. Hvala vam svima mnogo - rekao je Tim posle meča u kom je spasio pet meč lopti.

Tokom čitavog meča, Dominik je dobijao veliku podršku sa tribina.

- Baš dobro. To mi je bilo potrebno, atmosfera i podrška protiv Lasla, koji igra izvanredno sada. Igrao je finale Hamburga, polufinale ovde. Specijalno je bilo. Moje prvo finale na Turu još od povrede zgloba. Ne mogu da budem srećniji što se sve to dešava upravo ovde u Austriji - dodao je Tim.

U velikom finalu će Dominik Tim igrati protiv Argentinca Sebastijana Baeza, koji je u prvom polufinalu savladao svog sunarodnika Tomasa Martina Ečeverija, takođe sa 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading