ALKARAZOVA DRAMA SA HRVATOM! Španac se PROVUKAO kroz "iglene uši"!

Autor:

Sport

22.07.2023

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Karlos Alkaraz savladao je Bornu Ćorića iz Hrvatske rezultatom 2:1 (po setovima 6:3, 6:7 (6), 10:5), u drugom kolu Hopman kupa.

ALKARAZOVA DRAMA SA HRVATOM! Španac se PROVUKAO kroz "iglene uši"!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Najbolji teniser sveta Karlos Alkaraz nastavio je "teror" prema rivalima i posle osvajanja Vimbldona, u kome je savladao najuspešnjeg igrača "belog sporta" u istoriji Novaka Đokovića.

Tako je "Karlitos" na Hopman kupu ostvario novu pobedu za selekciju Španije. Najpre protiv Belgijanca Davida Gofana, a onda i danas u duelu sa Hrvatom Bornom Ćorićem, koga je dobio kroz "iglene uši" u taj-brejku trećeg seta.

Nije bilo neizvesnosti u prvom setu, rivali su sigurno držali svoj servis, sve do rezultata 3:3. 

Foto: Tanjug/AP

 

Tada je Ćorić je poklekao kada je bilo najvažnije. Alkaraz je pri rezultatu 4:3 iskoristio prvu i jedinu brejk loptu u prvom setu, napravio brejk za 5:3 i zatim sigurno uzeo svoj servis gem za vođstvo u setovima. 

Za razliku od prvog, drugi set bio je potpuno različit. Hrvat je stigao do brejka za 2:0, koji je odmah vratio Španac. U petom gemu je Ćorić je spasao tri brejk lopte, da bi zatim set otišao u taj-brejk. Propustio je prvi reket sveta meč loptu kod rezultata 6:5 i izgubio sledeća tri gema, kao i taj-brejk s 6:8, pa je pobednika rešavao treći set. 


Budući da se odlučujući period igrao na 10 poena, osvajač Vimbldona je brzo stekao visoku prednost i na kraju slavio s ubedljivih 10:5. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading