BORIĆE SE PETI PUT ZA PEHAR! Poznati finalisti turnira u Baštadu! (VIDEO)

Autor:

Sport

22.07.2023

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u finale ATP turnira u Baštadu, jer je pobedio Fransiska Serundola iz Argentine s 2:1 (po setovima 7:6 (8:6), 6:7 (7:9), 6:3)

BORIĆE SE PETI PUT ZA PEHAR! Poznati finalisti turnira u Baštadu! (VIDEO)

Foto: Starsport

Đoković i Rubljov

Trenutno sedmi igrač ATP liste je posle velike dva sata i 49 minuta igre savladao 20. na svetu, ali je morao da igra dva taj-brejka.

Rus će igrati peto finale ove sezone, a protivnik će mu biti četvrti reket planete Kasper Rud iz Norveške, koji je prethodno bio bolji od Italijana Lorenca Musetija sa 2:0 (6:3, 7:5).

Andrej Rubljov je od početka godine trijumfovao na Mastersu u Monte Karlu protiv Danca Holgera Runea, da bi potom izgubio tri finala. Bilo je to u Dohi od zemljaka i kuma Danila Medvedeva, Banjaluci od srpskog asa Dušana Lajovića i u Haleu, gde ga je dobio Aleksander Bublik iz Kazahstana.

Uvodni set protekao je bez brejka, da bi u dodatnom delu igre Rus bio uspešniji i slavio u taj-brejku rezultatom 8:6.

Oba tenisera napravila su po brejk u drugom setu, pa je opet taj-brejk rešavao. Ovog puta Serundolo nije ponovio greške iz prethodnog perioda, pa je iskoristio treću set loptu i trijumfovao s 9:7.

Odlučujući set bio je neizvestan do rezultata 3:3, kada je Rubljov napravio dva brejka i serijom 3:0 prelomio meč u svoju korist, stigavši do finala.

Nagradni fond turnira na šljaci u Bostadu je 562.815 evra, pobedniku će pripasti 250 poena i 85.605 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading