OVO NEMA NIGDE NA SVETU! Srpski teniser će TRI DANA igrati svoj meč! I Đere nastavlja u četvrtak!

Autor:

Sport

05.07.2023

22:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizatori Vimbldona se propisno obrukali.

OVO NEMA NIGDE NA SVETU! Srpski teniser će TRI DANA igrati svoj meč! I Đere nastavlja u četvrtak!

Foto: Tanjug/AP

Ni drugi dan u nizu na Vimbldonu nije mogao da prođe bez kiše, koja je ponovo pokvarila raspored organizatorima.

Od srpskih tenisera, samo je Novak Đoković uspeo da odigra svoj meč i eliminiše Australijanca Džordana Tompsona u tri seta, ali na Centralnom terenu jer je bio pokriven krovom.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Svi ostali dueli počeli su za zakašnjenjem, pa će tako mladi Hamad Međedović i treći dan zaredom morati na teren protiv Kristofera O'Konela iz Australije. Podsetimo, njih dvojica su svoj okršaj započeli još u utorak, ali je zbog kiše njihov okršaj prekinuto kod vođstva Australijanca u prvom setu 7:6 (7:5).

Ovo je velika bruka organizatora, jer ostaje pitanje zašto čelnici trećeg grend slema njihov duel nisu postavili ranije, budući da je prekinut prethodnog dana, nego su neki drugi mečevi ubacivani pre njihovog.

Republika

Foto: Starsport

Hamad Međedović

Danas je taj meč nastavljen i O'Konel je dobio i drugi set s 6:4, posle čega je odmah usledio prekid i njih dvojica će na teren ponovo u četvrtak, a pred mladim Pazarcem je veoma težak posao da nadoknadi dva seta zaostatka.

Isto čeka i Lasla Đerea koji se odlično nosi sa Amerikancem Maksimom Kresijem. Trenutno 58. teniser sveta je dobio Srbina u prvom setu sa 7:6 (7:5), ali mu se Laslo revanširao u narednom na isti način trijumfovavši 7:6 (7:3), nakon čega su obojica poslati u svlačionice zbog mraka.

Nema sumnje da ukoliko padavine budu nastavile da "muče" organizatore takmičenja u Londonu, postoji mogućnost da Vimbldon probije prvobitni termin. Podsetimo, veliko finale zakazano je 16. jula, ako se ne prolongira...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading