ĐOKOVIĆ JE FAVORIT NA VIMBLDONU, VOLEO BIH DA SE SASTANEMO U FINALU: Alkaraz zna ko je NAJVEĆI!

Autor:

Sport

02.07.2023

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Laskave reči mladog Španca ka svom najvećem rivalu.

ĐOKOVIĆ JE FAVORIT NA VIMBLDONU, VOLEO BIH DA SE SASTANEMO U FINALU: Alkaraz zna ko je NAJVEĆI!

Foto: Starsport

Zna Karlos Alkaraz ko je najbolji teniser današnjice, a i svih vremena, i jasno mu je da će morati da "pređe" preko Novaka Đokovića ukoliko želi da podigne pehar u Londonu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaras i Novak Đoković

 

U izjavi za medije pred početak Vimbldona, Španac je pričao o aktuelnim temama.

Rekao bih da su svi pod pritiskom. Ne samo ja, već svi koji moraju da igraju najbolje što je moguće tri sata na gren slemu. Moram da se nosim sa tim, ali to je nešto što želim. Nadam se da ću ovde igrati finale sa Novakom - rekao je svetski broj jedan.

Na Vimbldon Karlos dolazi posle titule u Kvinsu, a to mu je podiglo samopouzdanje, ali i pored toga zna ko mu je najveća pretnja na Vimbldonu.

- Počeo sam Kvins bez očekivanja da ću pobediti i osvojio sam ga. Sjajno je igrati na tako visokom nivou. Mnogo mi je poraslo samopouzdanje. Moja očekivanja su velika. Mislim da ću biti u stanju da stavim pod pritisak druge igrače, uključujući i Đokovića. Došao sam na Vimbldon sa mnogo samopouzdanja misleći da mogu da napravim dobar rezultat. Ipak, po meni, glavni favorit je Đoković - rekao je mladi Španac.

Nastavio je pohvalno da govori o Novaku:

Stvari radi veoma, veoma lako. Kreće se zaista dobro. Takođe dobro udara, veoma čisto. Ima čist udarac. Mešavina svega. Rekao bih da ništa ne radi pogrešno. Teško je naći slabost u njegovoj igri - završio je Alkaraz.

Iskusan je Novak Đoković, i neće ga uljuljkati previše pohvalne reči trenutno najvećeg rivala.

Nole je u pohodu na novi rekord, na besmrtnost, i sigurno će mu mentalni fokus biti na najvišem mogućem nivou.

Alkaraz se u prvom kolu Vimbldona sastaje sa preiskusnim Žeremijem Šardijem iz Francuske, dok Novak Đoković otvara program na centralnom terenu protiv Pedra Kačina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading