OTKRIVENA NOVAKOVA VELIKA TAJNA: Dostigao SAVRŠENU Šumanovu rezonancu, pa NAPADA London!

Autor: Stefan Mišljenović

Sport

01.07.2023

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tanka je linija između proseka i izuzetnosti. Detalji su ti koji donose prevagu, uz neizbežan naporan rad i posvećenost.

OTKRIVENA NOVAKOVA VELIKA TAJNA: Dostigao SAVRŠENU Šumanovu rezonancu, pa NAPADA London!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je sve samo nije prosečan, naprotiv on je najbolji teniser svih vremena, koji će se od ponedeljka na Vimbldonu krenuti u pohod na svoju 24. gren slem titulu, a osmu u Londonu.

Dobro je poznato kako Nole živi sportski i vodi računa o svom telu,ishrani, treningu i zato i u poznim igračkim godinama može da izdrži i najveće napore koje donosi igranje na  tri dobijena seta.

Onaj segment koji mnogi ističu kao jedan od najvećih Đokovićevih kvaliteta je ipak mentalna snaga.

Nikada za Novaka meč nije izgubljen, bori se do poslednjeg udarca, i mnogo puta se kao feniks podigao iz pepela i pobedio već maltene izgubljen meč. 

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Ima još žara, želje i motivacije kod najboljeg srpskog tenisera, a o tome na koji način održava svoje mentalno zdravlje i fokus, razgovarali smo sa njegovim prijateljem i čovekom kod kog rado odlazi kada ima slobodnog vremena Semirom Osmanagićem, koji je za Republiku.rs otkrio da je redovno u kontaktu s Noletom. 

- Čujem se sa Novakom, često razgovaramo. Ima povoljan žreb na Vimbldonu, i posle titula u Australiji u Parizu mislim da sledi još jedna u Londonu. Lično sam već kupio karte za finale US Opena u Njujorku, mislim da će objediniti kalendarski gren slem - reko je Osmanagić, a zatim je nastavio o njihovim zajedničkim susretima: 

- Novak dolazi u Visoko u potrazi za utočištem. Dan počinje meditacijom u tunelima Ravne gde se oslobađa negativne energije. To izuzetno utiče na njegovu smirenost i blagostanje. Zatim odlazimo u šetnju planinskim stazama u trajanju od sedam kilometara, tu razgovaramo o raznim temama, stanju na našem Balkanu, sportu i svemu što nam je na umu u tom trenutku. Posle svih napora, Novaku je najvažnije da zadrži mentalni mir - nastavio je Semir.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Semir Osmanagić

 

Zanimalo nas je i da li je on možda Đokoviću poklonio metalnu pločicu koju je nosio u Parizu na grudima, a Semir nam je objasnio o čemu se radi. 

- To je samo jedan od mnogobrojnih alata koje Novak koristi. Pomaže mu da dostigne Šumanovu rezonancu od 7,83 herca. To je frekvencija balansa i pomaže u dostizanju maksimalnog fokusa kako psihički, tako i fizički - završio je Osmanagić.

Prvi meč na Vimbldonu Novak Đoković odigraće protiv Pedra Kačina iz Arentine, a kao prošlogodišnji šampion imaće tu čast da otvori program na centralnom terenu.

Ostaje da se vidi da li će naći svoju frekvenciju u Londonu, a ako se po jutru dan poznaje (osvojio je oba gren slema ove godine) čekaju ga još dve istorijske nedelje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading