DOBAR ILI LOŠ ŽREB ZA ĐOKOVIĆA? Evo ko su POTENCIJALNE MINE na Novakovom putu do TROFEJA na Vimbldonu!

Autor:

Sport

30.06.2023

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Održan je žreb za treći grend slem sezone.

DOBAR ILI LOŠ ŽREB ZA ĐOKOVIĆA? Evo ko su POTENCIJALNE MINE na Novakovom putu do TROFEJA na Vimbldonu!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković, branilac trofeja na Vimbldonu, igraće u prvom kolu protiv Argentinca Pedra Ćaćina, odlučeno je voljom žreba u Londonu.

Ćaćin, inače 67. teniser sveta, je ove sezone odigrao svega jedan meč na travi, a poražen je u prvom kolu turnira na Majorci od Nemca Janika Hanfmana, sa ubedljivih 6:2, 6:1. Jasno je da mu je ovo najslabija podloga, kao i skoro svim teniserima Južne Amerike, pa Đoković ne bi smeo da ima problem protiv igrača sa kojim nikada do sada nije igrao.

Drugo kolo donosi već ozbiljniju prepreku, u vidu Džordan Tompsona ili Brendona Nakašime. Australijanac svoje najbolje partije pruža upravo na travi, a nedavno je igrao i finale u Hertogenbošu, gde je posle tri seta poražen od Talona Grikspora. 

Sa druge strane, i igra Nakašime odgovara ovoj podlozi, a prošle godine je Amerikanac stigao do osmine finala, gde ga je u pet setova zaustavio Nik Kirjos. Ko god da dođe Novaku, jasno je da će biti vrlo ozbiljan rival za drugo kolo.

Foto: Tanjug/AP

Đoković i Kirjos pred prošlogodišnje finale

Treća runda od nosilaca donosi Tomasa Martina Ečeverija, 29. kosturaša Vimbldona, ali ne bi trebalo da čudi ukoliko vidimo neko drugo ime u potencijalnom trećem kolu. Ističe se svakako Finac Emil Rusuvori, ali i njega čeka pakao na startu, u vidu Stena Vavrinke, pa bi moguća šesnaestina finala mogla da nam donese okršaj Đokovića sa čuvenim Švajcarcem, koji ga je već nekoliko puta pobeđivao u bitnim duelima.

Prave muke kreću od osmine finala, gde je najverovatniji rival Hubert Hurkač, teniser koji je poslao Federera u penziju, upravo na Vimbldonu, i to sa "krompirom" (6:0 u trećem setu). Poljak igru zasniva na servisu i forhendu, što je za travu idealno, pa bi bio pravo iskušenje za Noleta u osmini finala.

Novakov put do titule:

1. kolo - Pedro Ćaćin

2. kolo - Džordan Tompson/Brendon Nakašima

3. kolo - Sten Vavrinka/Emil Rusuvori

osmina finala - Hubert Hurkač/Lorenco Museti

četvrtfinale - Andrej Rubljov/Nik Kirjos/Aleksandar Bublik

polufinale - Janik Siner/Kasper Rud/Tejlor Fric

finale - Karlos Alkaraz/Danil Medvedev/Stefanos Cicipas

Ako dođe do četvrtfinala, Đokovića verovatno čeka neko iz trojca Andrej Rubljov, Nik Kirjos i Aleksandar Bublik. Rubljov igra vrlo konstantno na svim podlogama, ali se u završnim fazama grend slemova raspadne (Novak ga je ove sezone savladao 3:0 u četvrtfinalu AO). Kirjos je dobro poznati rival i prošlogodišnji finalista, ali treba sačekati i videti u kakvoj formi stiže u London, pošto je ove godine odigrao svega nekoliko teniskih mečeva. Potencijalno iznenađenje može biti Bublik, koji je osvojio turnir u Haleu, a ukoliko dođe mentalno spreman, ne bi trebalo da čudi ukoliko baš Kazahstanac bude Novakov rival među osam naboljih.

Foto: Tanjug/AP

Đoković i Siner posle prošlogodišnjeg četvrtfinala

Dalje je svakako teško pogoditi ko bi mogao stići do polufinala, ali je jasno da su najveći favoriti Janik Siner, kog je Đoković savladao prošle godine u četvrtfinalu sa 3:2, posle epskog preokreta, kao i Tejlor Fric, američki teniser razornog servisa.

Ukoliko prođe sve prepreke, Novaka u finalu može da čeka okršaj sa Karlosom Alkarazom, kog je nedavno savladao u polufinalu Rolan Garosa, Danil Medvedev, protiv kog Nole ima prednost od 9:5 u međusobnim duelima, ili neko iznenađenje, u vidu Stefanosa Cicipasa, Saše Zvereva, Matea Beretinija, ili neugodnog Frensisa Tijafoa.

Bilo kako bilo, jasno je da kad je Novak u pitanju, sve zavisi upravo od njega. Ako se u Londonu pojavi pravi Đoković, Srbin je ubedljivi favorit za osvajanje osme titule na trećem grend slemu sezone.

Podsetimo, Vimbldon počinje 3. jula, a Nole pohod na pehar počinje prvog dana takmičenja, kada će u 14 časova odigrati svoj meč prvog kola protiv Ćaćina na Centralnom terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading